Atina’da anarşistler tarafından kurulan işgal evlerine polis operasyonu

Yunanistan’da anarşistler tarafından dayanışma amacıyla kurulan ve birçoğunda mültecilerin barındığı işgal evleri polisin hedefinde.

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın Exarcheia bölgeisnde bulunan işgal evlerine yönelik Vatandaşları Koruma Bakanı Michalis Chrysochoidis’in talimatıyla tahliye edilmesinin ardından, bu sabah Koukaki semtindeki üç ayrı işgal evine polis operasyonu düzenlendi.

Bu sabah saatlerinde Koukaki’de bulunan anarşistler tarafından oluşturulan ve mültecilerin de barındığı işgal evlerinin önüne gelen onlarca özel harekat polisi binalara gaz bombaları atarak girmeye çalıştı. Anarşistler ise binaların çatılarına çıkarak bir süre direnirken binalara giren polis sekiz kişiyi işkenceyle gözaltına aldı.

Öte yandan polis aynı saatlerde gerek Exarcheia’da gerekse Koukaki’de yaşayan insanları terörize ediyor. Dün gece saatlerinde motorsikletli polislerin Exarcheia meydanına baskın düzenleyerek gövde gösteri yaptığı ve meydana çam ağacı diktiği belirtiliyor.

Bu sabah gerçekleşen operasyonlar esnasında Koukaki’de işgal evinin yan binasında bir ailenin evine “şüpheli araması” iddiasıyla zorla girmeye çalıştı, burada yaşayan baba ve oğul iki kişiyi ters kelepçeleyip, kafalarına çuval geçirerek gözaltına aldı.

Polis operasyonlarının ardından kendiliğinden eylemler gerçekleşiyor. Akşam saatlerinde ise Exarcheia’da toplanma çağrısı yapılıyor.

Yunanistan’da Temmuz ayında iktidara gelen sağcı Yeni Demokrasi Partisi göreve başladığı günden bu yana devletin anarşistlere ve Exarcheia başta olmak üzere politik politik duruşu ile bilinen mahallelere yönelik saldırıları sürüyor.

Akşam saatlerinde Exarcheia’da gerçekleşen eyleme yüzlerce kişi katıldı. Eylemciler ve polis arasında yaşanan çatışmalar çok geniş bir alana yayılırken polis tarafından Exarcheia meydanına getirilen çam ağacı da eylemciler tarafından yakıldı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir