Anasayfa / Haberler / IWW İstanbul’dan grevdeki Doğa Koleji öğretmeleri ile dayanışma çağrısı

IWW İstanbul’dan grevdeki Doğa Koleji öğretmeleri ile dayanışma çağrısı

Dünya Endüstri İşçileri (IWW) İstanbul, grevdeki Doğa Koleji Öğretmenleri ile ilgili bildiri yayınladı. iwwist.org internet sitesinde Türkçe ve İngilizce yayınlanan bildiride yaşanan süreç anlatılırken grevdeki öğretmenlerle dayanışma çağrısı yapıldı. Bildiride ” Mücadelelerinin sonuna kadar elimizdeki tüm imkanlarla sınıf kardeşlerimizin yanında olacağımızı ilan ediyoruz. Dayanışmanın parçası olarak dünyanın dört bir yanındaki sınıf kardeşlerimizi konudan haberdar etmeyi bir görev olarak görüyoruz. ” ifadeleri kullanıldı.

Bildirinin tamamı şöyle:

Türkiye çapında 134 kampüsü bulunan ve 72 binden fazla öğrencinin öğrenim gördüğü Doğa Koleji’nde çalışan öğretmenler üç ayı aşkın süredir ücretlerini alamıyorlar. Eğitim emekçileri ücretlerinin ve gasp edilen diğer haklarının ödenmesi için 16 Aralık’ta Doğa Koleji’nin bütün kampüslerinde greve başladı.

Öğrenci velileri tarafından peşin olarak ödenen ve 2 milyar lirayı bulduğu ifade edilen paranın ne yapıldığı ise bilinmiyor ve Doğa Koleji yöneticileri tarafından açıklanmıyor. Bu nedenle öğretmenler, öğrenciler ve veliler pek çok kişinin dahil olabileceği bir dolandırıcılık vakasıyla karşı karşıya olduklarını söylüyorlar. Bu yüzden eğitim emekçileri yalnızca Doğa Koleji işverenine karşı değil aynı zamanda konuya ilişkin suskunluğu manidar olan Milli Eğitim Bakanlığı ve dolayısıyla siyasal iktidara karşı mücadele ediyor.

Bizler Dünya Endüstri İşçileri İstanbul olarak grevdeki eğitim emekçilerini destekliyoruz. Mücadelelerinin sonuna kadar elimizdeki tüm imkanlarla sınıf kardeşlerimizin yanında olacağımızı ilan ediyoruz. Dayanışmanın parçası olarak dünyanın dört bir yanındaki sınıf kardeşlerimizi konudan haberdar etmeyi bir görev olarak görüyoruz.

Doğa Koleji Emekçileri Yalnız Değildir

Birleşen İşçiler Asla Yenilmez

___________________

Teachers who work for Doga Schools are not paid their wages more than three months. Doga schools, including kindergarten, primary school, secondary and high school, has 134 campus all around Turkey and more than 72 thousand students have received education. Education workers have gone on strike in every Doga Schools’ campus on December 16th, in order to receive their unpaid wages and other captured rights.

It is not known what happened to the money paid by students’ parents which is said to be nearly up to 2 billon liras. Doga Schools’ executives are not eager to explain what had happened to this amount of money, as well. This is why the teachers, students and parents report that they are face to face with a fraud case that many people might have been a part of. So, the education workers are struggling against not only the Doga Schools employer but also against the Ministry of Education whose silence about this subject is rather meaningful.

As IWW Istanbul, we support the education workers on strike. We declare that we will stand by our fellow workers till the end of their struggle. As part of the solidarity, we see it as a duty to inform our fellow workers around the world.

Doga Schools Workers are not alone

The Workers United Will Never Be Defeated

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir