Kolombiya’da hükümetin politikalarına karşı yüz binlerce kişi sokaklarda

kategori:

Kolombiya’da, başkent Bogota, Cali ve Barranquilla şehirleri başta olmak üzere pek çok yerde, sendikalar, yerli halk toplulukları ve öğrenci öğrenci örgütlerinin çağrısı ile yüz binlerce kişinin katıldığı eylemler düzenlendi.

Bogota’da eylemciler, farklı bölgelerden harekete geçerek kentin tarihi merkezindeki Bolivar Meydanı’na kadar yürüdü. Öte yandan bazı eylemciler şehrin kuzeydoğusunda El Dorado Uluslararası Havalimanı’na yürümeye çalıştı. Polis zaman zaman eylemcilere göz yaşartıcı gazla saldırdı.

Cali’de ise Belediye Başkanı Maurice Armitge, yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı eylemleri gerekçe göstererek 19:00 ila 06:00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Cali’deki eylemlerde gerçekleşen polis saldırılarında ise yaralananlar olduğu belirtildi.

Öte yandan hükümet, ülkenin Venezuela, Brezilya, Ekvador ve Peru ile olan kara ve deniz sınırlarını iki günlüğüne, Cuma sabah saat 5’e kadar geçişe kapattı.

Eylemciler, sağcı devlet başkanı Ivan Duque’nin ‘ekonomik reform paketi’ adı altında yürürlüğe sokmak istediği, emekçiler için şartları daha da zor hale getirecek politikalara karşı çıkıyor. Eyleme katılan öğrencilerin gündeminde ise üniversitelerde yaşanan polis şiddeti ve yolsuzluklar var. Öte yandan, yerli halk, insan hakları aktivistleri ve silah bırakan eski FARC (Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri) gerillalarına yönelik cinayetler ve hükümetin bunlara yönelik politikaları da protesto ediliyor.


Yorumlar

“Kolombiya’da hükümetin politikalarına karşı yüz binlerce kişi sokaklarda” için bir yanıt

  1. […] Kolombiya’da hükümetin politikalarına karşı yüz binlerce kişi sokaklarda Eylem Kolombiya Sınıf Mücadelesi 2019-11-24 Yeryüzü Postası Paylaş […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir