Anasayfa / Haberler / Fransa’da öğrenciler eylemde: Güvencesizlik Öldürür

Fransa’da öğrenciler eylemde: Güvencesizlik Öldürür

Fransa’nın Lyon kentinde 8 Kasım’da 22 yaşındaki bir üniversite öğrencisinin maddi sıkıntılar yaşaması nedeniyle üzerine benzin dökerek kendisini yakması ülkedeki gençlerin öfkesini alevlendirdi. Eylemden önce sosyal medyada bir mesaj paylaşan genç, ölümünden Macron, Le Pen, Hollande gibi farklı siyasi eğilimlerdeki liderleri ve Avrupa Birliği politikalarını sorumlu tutmuştu.

Vücudunun yüzde 90’ı yanan gencin durumu hâlâ kritik. Ailesinin talebi nedeniyle gencin adı gizli tutuluyor. Perşembe (14 Kasım) ise 40 üniversiteden öğrenciler, maddi sıkıntı yaşadığı gerekçesiyle 8 Kasım’da kendini yakan gence destek amacıyla ülkenin birçok noktasında gösteriler yaptı.

Lyon kentinde yüzlerce öğrenci sokağa çıkarken, Paris ve Lille kentlerinde de eylemler düzenlendi. Öğrenci örgütleri, üniversite kampüsüne girişi barikat kurarak engellerken üniversite, derslerin de iptal edildiği duyuruldu. Başkent Paris’te de öğrenciler, Yüksek Öğretim Bakanlığı binasına giren öğrenciler, Bakan Frédérique Vidal’ın istifasını istedi. Sosyal medyada ise #laprécaritétue (güvencesizlik öldürür) etiketi gündem oldu.

Önce yaşananların ayrıntılarına bakalım. 22 yaşındaki genç, 8 Kasım Cuma günü saat 15.00 civarında, Fransa’da üniversite öğrencilerinin yurt ve burs işlerine bakan kurum olan CROUS’un (Türkiye’deki Yurt-Kur benzeri bir kurum) Lyon’daki binasının önünde binası önünde üstüne benzin dökerek kendini yaktı. (Kaynak: Evrensel)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir