Anasayfa / Haberler / ODTÜ öğrencilerinden faşist provokasyona karşı çağrı: ODTÜ Savunulmalıdır

ODTÜ öğrencilerinden faşist provokasyona karşı çağrı: ODTÜ Savunulmalıdır

Ülkü Ocakları ve TGB’li faşistlerin Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube ile birlikte ODTÜ’de gerçekleştirmeyi planladıkları provokatif yürüyüşe karşı ODTÜ öğrencileri çağrı yaptı. Faşist provokasyon girişimine karşı ODTÜ öğrencileri 23 Ekim Çarşamba günü 11.30 rektörlük binası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

Türk Eğitim-Sen Ankara 1 No’lu Şubesi, “ODTÜ’lüler Cumhuriyet’e ve Bayrağına Sahip Çıkıyor, Sende Katıl” başlıklı bir bildiriyle, 23 Ekim Çarşamba günü ODTÜ’de bir yürüyüş yapacağını açıklamış, ülkücü gruplar ise “Kırım olabilir” gibi ifadelerle ODTÜ’deki yürüyüşe çağrı yapmıştı.

ODTÜ öğrencileri tarafından yapılan açıklamada, “Hainlere karşı birliğimizi gösterelim” diyerek bir fetih havası yaratılmaya çalışıldığı belirtilerek, yürüyüşün ODTÜ’de bir provokasyon yaratmak için planlandığı ifade edildi. Eşit ve özgür kurumlar olması gereken üniversitelerin, iktidar tarafından uzun süredir kuşatılacak alanlar olarak görüldüğü vurgulanan açıklamada şöyle denildi: “ODTÜ’yü hedef alan saldırıların planlı ve sistematik olduğunun farkındayız. Bunu Melih Gökçek ve üniversite yönetiminin yol anlaşmasının ardından kampüste yaşanan ağaç kıyımından, engellenmek istenen şenliğimizden, ODTÜ Onur Yürüşünü hedef alan polis saldırısından, ODTÜ arazisine bir KYK yurdu yapılmaya çalışılmasından biliyoruz. Bu saldırılar, üniversite içinde tüm bileşenlerin yan yana gelerek ortaya koyduğu birlikteliği, bizlerin yaşam alanlarını ve üniversitenin demokratik yapısını hedef alıyor.”  

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir