Anasayfa / Makaleler / Anarşist Politik Organizasyon’dan Yunan devletinin Exarchia’daki operasyonlarına karşı açıklama

Anarşist Politik Organizasyon’dan Yunan devletinin Exarchia’daki operasyonlarına karşı açıklama

Yunan anarşist örgüt Anarşist Politik Organizasyon’un (ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ) Exarchia’daki operasyonlarına karşı yaptığı açıklama

26 Ağustos’ta Özel Anti-Terörist birimleri ve Çevik Kuvvet polislerinin dört işgal evini boşaltması, 3 işgalcinin tutuklanması, 143 sığınmacı ve göçmenin de yaşam alanları olan işgal evlerinden çıkarılması baskıcı operasyonunun ilk adımıydı. Bu savaş operasyonu halihazırda otorite yetkilileri tarafından duyurulmuş ve medyanın küçük Goebbels’leri tarafından Anarşist Hareketin ve tüm mücadele edenlerin sistematik olarak hedef haline getirilmesiyle hazırlanmıştı.

Bu operasyon, emek karşıtı yasaların oylanmasından, üniversitelere polisinin girememesini sağlayan yasanın kaldırılmasından, göçmenlere ve mültecilere karşı ırkçı mevzuatın güçlendirilmesinden, Atina ve Ioannina’daki işgal evlerine karşı baskıcı girişimlerden hemen sonra gerçekleşti. 7 Temmuz seçimlerinden sonra, önceki yönetimin eylemlerine yöntemlerine dayanan yeni hükümet, gelecek yılların gündemini belli etti ve ana düşmanlarını, bütün hükümetlerin düşmanlarını hedef gösterdiler: anarşistler, mücadelenin insanları, göçmenler, mülteciler ve işçiler. Mücadelenin bütün insanlarına karşı bu savaş kampanyası, Yunanistan devletinin toplumsal direnişi ve sınıf direnişlerini bastırmak ve bu insanlara boyun eğdirmek için uyguladığı sistematik politikanın bir parçası ki, bu politika her zaman dinamik kitle mobilizasyonlarından, isyanlardan ve mücadeleden oluşan duvara çarpmıştır.

Devletli ve kapitalist sistemin çökmesi, çürümüşlüğünün derinleşmesi ve sürekli yeniden üretilmesi; yoksulların yoğun bir dışlanmaya ve sayısız şiddete uğramasına, doğanın yağmalanmasına ve tamir edilemeyecek biçimde yok edilmesine, sınırlarda tükenmiş insanların ölümlerine yol açıyor; günümüzün kürek gemilerinde yoksullaşan yaşamlar. Hem uluslararası hem de yerel düzeyde, insanların bu şartlara karşı memnuniyetsizliği ve öfkesinden korkan iktidarlar, yasal ve baskıcı tahkimatlarını güçlendiriyor, muhaliflerini ve sistemi rahatsız eden kimseyi insan saymayacak kadar ileri giden bir ideolojik savaşa giriyorlar. Otoritenin uşakları Fransa’dan Yunanistan’a aynı şeyi yapıyorlar; hedefledikleri insanları “çöp”, “işe yaramaz” diye adlandırarak katliamcı şiddetleri için bir ön hazırlık yapıyorlar.

Korku yaymaya çalışıyorlar çünkü karşılarında binlerce insan var. Exarchia’da bu sömürü ve baskı rejiminin altında boğulan birçok insanın yaşadığı işgal evlerine yapılan polis işgalinin ve tam teçhizatlı polislerin görüntülerinin servis ediliyor. Buradaki insanlar tam da Anarşist Hareketin gücünü aldığı ve sesi olduğu insanlardır. Bugünlerde kritik olan şey ise sokaktaki kitlesel ve mücadeleci varlık, iktidarların muhafızlarına yapılacak karşı-saldırılar, ezilmiş insanların, mücadelenin insanlarının kolektif cevabıdır. Bu uzun vadeli baskıcı politikaya karşı savaşın sonucu, bir yanda devlet ve patronların olduğu diğer yanda ayaktakımının olduğu güç dengesini belirleyecektir. Silahımız olan dayanışma ile devlete ve kapitalist vahşete bir karşı-saldırı için işaret verelim. Toplumsal ve sınıf direnişini yeniden canlandıralım. Anarşist yoldaşları, işgal evlerindekileri, dünyanın dört bir yanında mücadele edenleri Yunanistan’;daki anarşist hareket ve işgal evleri ile dayanışmaya, mobilizasyon ve eylem örgütlemeye çağırıyoruz. Enternasyonalist dayanışma, devletin ve sermayenin planlarına karşı bir barikatı yükselterek dünyanın her köşesinde mücadele eden halkların direnişini güçlendirebilir.

Anarşist Politik Organizasyon olarak; anarşist işgal evleri, mülteciler ve göçmenlerin işgal evleri, anarşist hareketin yapıları ve politik kolektifler tarafından örgütlenen süreçlere katılıyor, destek veriyor ve çağrıda bulunuyoruz.

NO PASARAN! – 31 Ağustos ve 14 Eylül’de Atina’da. Selanik’teki işgal evlerinin Özgürlükçü Festivali’ni (3-6 Eylül) destekliyoruz ve aynı zamanda herkesi 7 Eylül’de düzenlenecek Selanik Uluslararası Sergisi’ne karşı eyleme ve 31 Ağustos Cumartesi Esperos, Patra’da protestoya çağırıyoruz.

DEVLET BASKISINA KARŞI
TESLİM OLMAK YOK- UZLAŞMAK YOK!
NO PASARAN!
DEVLETİN BASKICI OPERASYONLARINA KARŞI
İŞGAL EVLERİ VE HAREKETİN YAPILARI İLE DAYANIŞMAYA
DAYANIŞMA ÇAĞRILARI
· CUMARTESİ, 31 AĞUSTOS, GÖSTERİ, 12.00, EXARCHEIA MEYDANI, ATİNA
· CUMARTESİ, 31 AĞUSTOS, PROTESTO, 12.00, ESPEROS – GEORGE MEYDANI,
PATRA
· 3-6 EYLÜL ARASI,SQUAT VE KOLEKTİF LİBERTARTEN FESTİVALİ, SELANİK
· CUMARTESİ, 7 EYLÜL , GÖSTERİ, 17.00, KAMARA, SELANİK
· CUMARTESİ, 14 EYLÜL, GÖSTERİ, 12.00, PROPYLEA, ATİNA
ANARŞİST POLİTİK ORGANİZASYON-KOLEKTİFLER FEDERASYONU

Kaynak: Medyan Haber

İngilizce: Greece: Statement Of The Anarchıst Polıtıcal Organızatıon Agaınst The Repressıve Campaıgn Of The State

Adresi kontrol edin

Aaron Bushnell’in Gazze ile Dayanışma Eylemi Üzerine – Crimethinc

“Yöneten sınıfımızın normal olmasına karar verdiği şey bu” 25 Şubat Pazar günü, bir kişiden [1] …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir