Haiti’de eylemler sürüyor: Aquin hapisanesindeki tüm mahpuslar firar etti

Haiti’de Petrocaribe programının fonlarıyla ilgili yolsuzluk yapılması ve etkin araştırılmaması ile ilgili başlayan eylemler birinci haftasını doldurdu. Eylemler sırasında Haiti’nin güneyinde yer alan Tiburon bölgesindeki Aquin hapishanesinde bulunan 78 mahpusun tamamının firar ettiği açıklandı.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, mahpusların programlanmış bir duş için hücrelerini terk ettikleri, daha sonra hücrelerine dönmeyi reddettikleri ve bölgedeki polisin eylemlerde görevli olmasından yararlanarak hapishaneden firar ettikleri belirtildi.

Haiti’de Port-au-Prince’de, Petrocaribe programının fonlarıyla ilgili yolsuzluk iddialarına karşı 8 Şubat’ta eylemler başlamıştı. Eylemcilerle polis arasında çıkan çatışmalarda bugüne kadar çok sayıda kişi yaralanırken en az 4 kişi hayatını kaybetmişti.

devam eden yolsuzluk karşıtı gösteriler sırasında çıkan olaylarda en az 4 kişi hayatını kaybetmişti. Eylemciler yolsuzlukları etkin biçimde soruşturmayan Devlet Başkanı Jovenel Moise’nin istifasını istiyor.

Haiti’de yolsuzluğa karşı eylemler: En az 4 kişi hayatını kaybetti


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir