Gaziantep Başpınar OSB’de işçiler fiili greve çıktı

kategori:

Gaziantep’te Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’ndeki, (OSB) Özsever Tekstil’de çalışan işçiler ücret zammın yetersiz olduğunu duyunca zam istediler. İşveren tarafından olumsuz cevap aldıklarını belirten yaklaşık 100 kişilik işçi grubu gece vardiyasında iş bıraktı.

İşçilerden Hasan Tekin, asgari ücret yapılan oranda zam istediklerini belirterek, ”Hakkımız olan zammı talep eden sorumlu müdürümüzü işten çıkardılar biz de hakkımızı istiyoruz. Ama hakkımızı vermiyorlar, gecenin bu saatinde bizi mağdur ediyorlar. Yaklaşık 160 kişi bu şekilde mağduruz” dedi.

30 yıldır bu fabrikada çalıştığını belirten Beşir Şahin ise, ”Bugün saat 16.00’ya kadar çalıştık. Daha sonra patron geldi ve bize devletin verdiği zammı vermek istemediğini söyledi. Biz de bunu kabul etmeyeceğimizi söyleyince, ‘Çalışmak isteyen çalışsın istemeyen de ismini yazdırıp çıksın işten’ dedi. Biz de şimdi çıktık saatlerdir burada hakkımızı almak için bekliyoruz. Polis zoruyla bizi fabrikanın bahçesinden de çıkardılar” ifadelerini kullandı.

Kendilerine yönelik haksızlık yapıldığı için işi bırakmak zorunda kaldıklarını söyleyen Burhan Koç, ”Hakkımız olan zammı verilmediği için yaklaşık 160 kişi olarak işi bırakmak zorunda kaldık. Daha sonra dışarı çıkarıldık. Şimdi de basın mensuplarına röportaj vermememiz için bizi tekrar içeri çağırıyorlar” dedi.

Fabrikada vardiya amiri olarak çalışan Mukadder Şahin ”Biz yüzde 26 olan zammı istedik, kendileri de bize ancak yüzde 10 vereceklerini söylediler. Biz de bunu kabul etmeyince, bizim çıkışımızı toplu halde verdi. Daha sonra yanımıza gelerek, ben sizi hep birlikte çıkaramam işten, öncelikle bir ay ücretsiz izne ayrılın, daha sonra sizi tek tek işten çıkarırım diyerek bizi mağdur etti. Mağduriyetimizi devlet büyüklerine duyurmak istiyoruz” diye konuştu.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir