Kadın ve LGBTİ+ örgütlerinin çağrısıyla İstanbul’da buluşma: Haklarımız, Hayatlarımız, Kazanımlarımız Bizim!

yazar:

kategori:

164 kadın ve LGBTİ+ kurumun çağrıcısı olduğu ‘Haklarımız, Hayatlarımız, Kazanımlarımız Bizim!’ başlıklı ‘Türkiye Kadın Buluşması’ 5-6 Ocak tarihlerinde İstanbul Beşiktaş’taki Fulya Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

Kadınlar Birlikte Güçlü platformu tarafından organize edilen ve 30’u aşkın ilden 164 kadın ve LGBTİ+ örgütünün imzacı olduğu buluşmaya yüzlerce kadının katılması bekleniyor.

Etkinlikte esas olarak kadın hareketinin daha kurumsallaşmış, yaygınlaşmış, ortak hedefler temelinde mobilize olabilecek bir nitelik kazanabilmesine ilişkin sorunlar ve öneriler ele alınacak.

Türkiye Buluşması için katılım formunu dolduranlar arasında Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Datça, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Kırklareli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Tarsus, Muğla, Bodrum, Fethiye, Ordu, Samsun, Urfa, Tekirdağ, Trabzon, Didim, Marmaris’ten kadınlar var.

5 Ocak Cumartesi günü sabah oturumunda açılış konuşması ve imza metninin topluca okunarak deklare edilmesinden sonra, sinevizyon gösterimi, aktarımlar ve forum yapılacak.

Sonuç bildirgesi buluşmadan sonraki hafta içerisinde kamuoyu ile paylaşılacak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir