Anasayfa / Haberler / Ölüm orucundaki trans mahpus Buse için sosyal medyada kampanya

Ölüm orucundaki trans mahpus Buse için sosyal medyada kampanya

Tekirdağ Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan müebbet hapis yükümlüsü olan ve geçiş operasyonu yapılması izni verilmesi talebiyle 29 gündür ölüm orucunda olan trans mahpus Buse için sosyal medyada #BuseyleDayanışmaya etiketiyle kampanya başlatıldı.

Geçiş operasyonu için bekleyen trans mahpus Buse, operasyonu yapılmadığı için ölüm orucuna başladı ve 29 gündür ölüm orucunda. Direnişinin 21. gününde Av. Eren Keskin tarafından sosyal medya açıklamasıyla duyurulan Buse, sağlık hakkına erişimi için başladığı direnişinde tek isteği cinsiyet uyumlama operasyonunun gerçekleşmesi.

Buse’nin yaşadığı ihlallerle alakalı KaosGL.org’un görüştüğü Kadınlarla Dayanışma Vakfı’ndan Derya Özata, Buse’nin 23 yıldır cezaevinde olduğunu, müebbet hapis yükümlüsü olduğunu, raporunun alındığını ancak operasyonun hala yapılmadığını aktardı. Özata, Buse’nin kendisi ile görüşmeye gelen avukata “Bedenimi kadın olarak görmek istiyorum. Ben artık bu bedenle yaşamak istemiyorum. Ne kadar yaşayacağım, cezaevinden çıkıp çıkamayacağım belli değil” dediğini belirtti.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir