Anasayfa / Haberler / Tayvan’da göçmen işçiler kölelik koşullarını protesto etmek için yürüdü

Tayvan’da göçmen işçiler kölelik koşullarını protesto etmek için yürüdü

Tayvan’ın başkenti Tapei’de yağmura rağmen binin üzerinde göçmen emekçi kölelik koşullarını protesto etmek ve temel çalışma haklarının tanınması için yürüyüş gerçekleştirdi.

Çoğunluğunu Filipinli göçmenlerin oluşturduğu emekçiler Çalışma Bakanlığı önünde taoplanarak Cumhurbaşkanlığı ofisine kadar yürüdüler.

Tapei merkezli “göçmenlerle dayanışma ve güçlendirme ağı” MENT’in organize ettiği eylem “göçmenlerin yurttaş olarak tanınması” temasıyla yapıldı.

Tayvan vatandaşlarıyla eşit hakla isteyen göçmen emekçilerin talepleri 3 noktada düğümleniyor. ‘Çalışma Kanunu’ krallarının kendilerine de uygulanması; patronlarını özgürce değiştirme hakkının olması; ve özel aracı kurumların (köle tacirlerinin) devreden çıkarılması.

Azımsanmayacak bir bölümü evlerde temizlik ve “yardımcı” işlerde çalışan emekçiler ülkeye köle tacirliği yapan “aracı”lar üzerinden getirtiliyor. “Geçici” statüde çalıştırılan göçmenler patronlara feodal ilişkiyi andıran biçimde bağımlılaştırılıyorlar. Yani patronun izni olmadan bırakalım başka yere gitmeyi başka bir işte bile çalışamıyorlar. Ve ‘Çalışma Kanunu’na dahil değiller. (Kaynak: Yaşanacak Dünya)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir