Almanya’da İran halkıyla dayanışma mitingi

yazar:

kategori:

Almanya’nın Stuttgart kentinde, 6 Ocak Cumartesi günü İran halkıyla dayanışma mitingi yapıldı. İran-Alman Halkları Dostluk Derneği’nin çağrısıyla kent merkezinde saat 14.00’te başlayan miting saat 15.30’a kadar sürdü.

Mitingde yoğun olarak “Politik tutsaklara özgürlük!”, “İdamlara son!”, “Kahrolsun molalar rejimi!”, “Kahrolsun İran İslam cumhuriyeti!” gibi, rejimi hedef alan sloganlar atıldı ve pankartlar açıldı.

Mitingde ağırlıklı olarak İranlı sol politik eğilimlerden olmak üzere çok sayıda konuşma yapıldı. Konuşmaların ortak noktasını, İran’daki eylemlerle dayanışma, mollalar rejiminin eylemleri kan ve terörle bastırma saldırısının protesto edilmesi oluşturuyordu. “İran halkı, mollalar rejimin dayattığı sefil yaşamı kabul etmediğini ve kabul etmeyeceğini eylemlerle ortaya koymuştur” denilen konuşmalarda, İran halkıyla enternasyonal dayanışma ağının büyütülerek devam ettirilmesinin önemine dikkatler çekildi.

Dayanışma çalışmasının sürdürülmesi kararına bağlı olarak 13 Ocak günü yeni bir miting düzenlenmesi çağrısı yapıldı. (Kaynak: Kızıl Bayrak)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir