Anasayfa / Haberler / Emniyette şüpheli biçimde ölen Murat Araç için cenaze aracı verilmedi

Emniyette şüpheli biçimde ölen Murat Araç için cenaze aracı verilmedi

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde önceki gün yol denetimi sırasında gözaltına alınan ve Antalya Emniyet Müdürlüğü binasından atlayarak intihar ettiği ileri sürülen 19 yaşındaki Murat Araç’ın cenazesi, Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde sabaha karşı toprağa verildi. Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından Antalya’dan Urfa’ya getirilen cenaze için yapılan tüm girişimlere rağmen aileye nakil aracının verilmediği öğrenildi.

Sabaha karşı polis ablukası altında Ceylanpınar’a varan cenaze, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki aile evine getirildi. Mezarlığa götürmek için belediye araç vermeyince cenaze,

Ceylanpınar İlçe Belediyesi taziye için de yer vermedi. Bunun üzerine aile Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki bir evin avlusuna kurulan çadırda taziyeleri kabul etmeye başladı.

Babası Mehmet Araç, çocuğunun özelikle ensesinde morlukların ve darp izlerinin bulunduğunu belirterek, aynı morlukların yüz kısmında mevcut olduğunu söyledi.

Otopsi işlemlerinin ardından cenazeyi gören ağabey İlhan Araç da, yüzünde ve gözünde morlukların olduğunu, vücudunun diğer kısmına ise bakamadığını belirtmişti. Ağabey, kardeşinin kafasında 16 ile 17 dikiş bulunduğunu ve bunun otopsiden kaynaklı mı yoksa başka bir şeyden mi kaynaklandığını bilmediğini ifade etmiş, “Kardeşimin başına ne geldiyse emniyette geldi” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan, jandarma tarafından aileye darp izinin bulunmadığı bir fotoğraf gönderilerek, “Biz teslim ettiğimizde üzerinde tek bir çizik izi dahi yoktu” diyerek sorumluluğu üstlenmedi.  (Kaynak: Mezopotamya Ajansı)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir