Avustralya’da Sendikalı Olduğu İçin İşten Çıkartılan İşçi Direnişle Geri Alındı

Son zamanlarda sendikalara yönelik saldırıların yoğunlaştığı Avustralya’da, sırf sendikalı olduğu için işten atılan arkadaşlarına sahip çıkıp yaklaşık 15 gündür Liman girişini bloke eden işçiler patronu dize getirdi.

Liman işçileri sendikası MUA, Melbourne’daki Webb Dock’ta faaliyet yürüten Victoria Uluslararası Konteyner (kargo) şirketi (VICT)’ne karşı blokaj eylemi başlatmıştı.

VICT patronları “güvenlik kurallarına uymadığı” sudan gerekçesiyle, aslında sendikalı olduğu ve işçiler arasında sendikal faaliyet yürüttüğü için bir işçiyi işten çıkarmıştı.

Sendikanın öncülüğünde Liman girişinde blokaj eylemi başlatılmış, şirkete ait 1000 civarında konteynere giriş çıkışlar engellenmişti.

Kitlesel yürüyüşler de yapan işçilerin bu eylemi yılın sonu yaklaşırken patronlara zor anlar yaşattı. Patronlar eylemci işçilerin üzerine polisi saldırtmak için çok uğraştı. İşçilerin kararlılığı bunu engelledi ve patronlar geçtiğimiz Cuma günü sendika yetkilileriyle yaptığı görüşmede atılan işçinin işe geri alınacağını bildirmek zorunda kaldı.

Elde edilen zafere dair açıklama yapan sendika “MUA, bir işçiyi ihtiyacı olan zamanlarda destek oldukları, saldırı karşısında direndikleri için tüm erkekler ve kadın işçilere, Melbourne işçi topluluğuna teşekkürlerini sunar” dedi. (Kaynak: Yaşanacak Dünya)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir