ABD’de isyan 2. haftasını doldurdu: Seattle’da otonom bölge kuruldu

yazar:

kategori:

Minneapolis’te George Floyd’un polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından ABD’de başlayan “Nefes Alamıyorum” isyanı 14. gününde sürüyor. ABD’nin bir çok eyaletinde eylemler devam ederken Seattle’da eylemciler Capitol Hill bölgesinde otonom bölge kurdu.

Seattle’da günlerdir devam eden eylemlerin ve çatışmaların ardından biber gazı kullanımının yasaklanması sonrasında polisin geri çekilmesinin ardından, eylemciler Pazartesi günü Capital Hill bölgesi civarını barikatlarla kapattı.

Ortak alanların oluşturulduğu bölgede konserler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken, bir polis merkezinin de bulunduğu bölgeye girişlerde kurulan barikatlarda eylemciler nöbet tutuyor.

Diğer yandan ABD’de bin 700 akademisyenler 10 Haziran için grev çağrısı yaptı. Grev, gök bilimcileri ve diğer fizik bilimcilerinin de dahil olduğu #ShutDownSTEM ve #ShutDownAcademia inisiyatifiyle düzenleniyor.

Öte yandan George Floyd’un katili polis Derek Chauvin hakim karşısına çıktı. “Kasıtlı olmadan ikinci derece cinayet”, “üçüncü derece cinayet” ve “ikinci derece taksirle insan öldürme” ile suçlanan Chauvin, duruşmaya video konferans yöntemiyle katıldı. Chauvin yaklaşık 11 dakika süren duruşmada herhangi bir açıklama yapmazken, bir sonraki duruşmanın tarihi 29 Haziran olarak belirlendi.


Yorumlar

“ABD’de isyan 2. haftasını doldurdu: Seattle’da otonom bölge kuruldu” için bir yanıt

  1. […] ABD’de isyan 2. haftasını doldurdu: Seattle’da otonom bölge kuruldu […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir