Renault yönetimi 1 saatlik iş bırakma eylemi yapan işçileri tehdit etti

MESS Grup TİS sürecinde yaşanan uzlaşmazlık ve alınan grev kararıyla birlikte metal işçilerinin eylemleri sürüyor.

Kızıl Bayrak’ın haberine göre TİS sürecinin önemli farikalarından OYAK Renault’ta işçiler MESS’in dayatmalarına karşı dün uyarı eylemi gerçekleştirmişti. 2500 işçi saat 15.30-16.30 arasında, vardiya değişimi sırasında 1 saat üretimi durdurdu.

Tablodan rahatsız olan fabrika yönetimi eylemin yasadışı olduğunu iddia ederek işçileri işten atmakla tehdit etti. Renault İnsan Kaynakları Direktörlüğü tarafından işçilere gönderilen mesajda şu ifadeler yer aldı:

“22 Ocak Çarşamba günü 15.30 ile 16.30 saatleri arasında Türk Metal Sendikası’nın çağrısıyla bazı çalışanların, sendikal hakları düzenleyen yasa ve yönetmeliklere aykırı, iş barışını zedeleyecek şekilde eylemde bulundukları anlaşılmıştır. İşçilerden sağduyulu ve soğukkanlı olmalarını bekliyoruz. Çalışma ortamındaki huzuru bozacak ve çalışanlarımızın haklarını zedeleyecek bu tür eylemlerin kabulu mümkün değildir. Çalışma ortamını etkileyen bu tür eylemler karşısında, yasaların bize vermiş olduğu haklar ve yetkiler çerçevesinde gerekli aksiyonları alacağımızı bildirmek isteriz.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir