Fransa’da emeklilik reformuna karşı meşaleli eylemler

Fransa’da sendikaların çağrısıyla Paris, Dijon, Rouen, Lyon Nantes, Bordeaux, Strasbourg ve Rennes gibi kentlerde meşaleli eylemler yapıldı. Reformun geri çekilmesini isteyen eylemciler, Macron ve reform karşıtı pankartlar taşıdı ve sloganlar attı.

Paris’te bir araya gelen emekçiler, emeklilik reformuna karşı meşalelerle Nation Meydanı’ndan Republique Meydanı’na yürüdü. Eylemcilerin yürüyüş boyunca emeklilik reformu karşıtı sloganların yanı sıra “Grev, Blokaj, Macron Defol” ve “Devrim” sloganları atması dikkat çekti.

Reforma karşı 5 Aralık 2019’dan bu yana devam eden grevler, son 34 yılın en uzun süren grevleri oldu. Macron yönetimi reformun hayata geçirilmesi, sendikalar ise geri çekilmesi konusunda ısrar ediyor.

Geçen hafta grevler dolayısıyla Fransa Ulusal Demir Yolları Şirketi’nin (SNCF) 850 milyon avro, Paris ve çevresinde toplu taşımayı düzenleyen RATP şirketinin ise 250 milyon avro zarar ettiği belirtilmişti. Paris’teki restoran ve otellerin uğradığı maddi zararın da 740 milyon avro olduğu kaydedilmişti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir