Sarı Yelekliler’in eylemlerinin 15. haftasında 50 bin kişi sokağa çıktı

Fransa’da Sarı Yelekliler’in eylemleri 15. haftasına girerken Paris başta olmak üzere ülke genelindeki eylemlere yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı açıklandı.

Paris’te dün (23 Şubat) gerçekleşen eylemde, eylemciler önceki haftalarda olduğu gibi şehrin sembolleri arasında yer alan Champs-Elysees Caddesi’nde toplandı. Eyfel Kulesi’nin yanındaki Trocadero Meydanı’na kadar yürüyen eylemciler, hükümet karşıtı sloganlar attı.

Tracadero Meydanı’na geldiğinde, buradan yürüme ısrarıyla ilerlemeye çalışın eylemcilere polis ses ve gaz bombalarıyla saldırdı. Polis saldırısına karşı direnen eylemcilerden 44’ünün gözaltına alındığı belirtildi.

Paris’in yanı sıra Touluse ve Bordeaux gibi merkez kentler başta olmak üzere pek çok şehirde de eylemler gerçekleşti. Clermont-Ferrand kentinde 2 bin 500 kişinin katılımıyla düzenlenen eylemde göstericilerle polis arasında gerginlik yaşandı. Çöp bidonlarının ateşe verildiği gösteride 15 kişi gözaltına alındı. Rennes’deki eylemde çıkan olaylarda da 15 kişi gözaltına alınırken, 6 polis yaralandı.

Öte yandan eylemciler elektronik ticaret tekeli Amazon’un Toulouse’daki merkezinin giriş ve çıkışlarını birkaç saat süreyle kapattı. Gösterciler, Amazon gibi dev şirketlerin vergi ödememesine tepki gösterdi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir