Yasağa ve polis saldırılarına rağmen İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü gerçekleştirildi

yazar:

kategori:

Valilik tarafından yasaklanan 16. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü için Taksim’de toplanan binlerce kişi Mis sokakta basın açıklamasını gerçekleştirdi. Açıklamada, “Taksim’deyiz, sınırları aşmak konusunda kararlıyız, biz hiçbir yere gitmiyoruz. Bugün burada varoluşumuzun verdiği onurla ve onurumuzun verdiği güçle bizlere sınırlar çekmeye çalışanlarla alay ediyoruz” denildi.

Eylem öncesi polis İstiklal Caddesi üzerindeki pek çok sokağa girişi kapatırken cadde üzerinde TOMA’lar beklemeye başladı. Polisin engelleme girişimlerine rağmen yüzlerce kişi Mis Sokak’ta toplandı. Onur Haftası Komitesi, basın açıklamasını Mis Sokak’ta okudu. Açıklamada “Sadece bizler değil, tüm coğrafya tek adamın iradesi altında sınırlandırılmışken bütün coşkumuzla ve enerjimizle buradayız ve herkese güç oluyoruz. Tek adam rejimine karşı verilen mücadelenin bizler olmadan başarıya ulaşamayacağını toplumun tüm kesimlerine hatırlatıyoruz” denildi.

Basın açıklamasının ardından Onur Yürüyüşü ara sokaklarda devam etti. Polis ara sokaklardan yürüyen eylemcilere Nevizade girişinde biber gazı ile saldırdı. Polis saldırısının ardından Odakule’nin arkasında bir kez daha basın açıklaması okundu. İstiklal caddesi ve çevresinde pek çok polisin pek çok defa saldırdığı, toplam 5 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir