Suriyelilere yönelik Tekbir ve ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganlarıyla ırkçı saldırı

kategori:

İzmir Bornova Çamdibi’nde Suriyeli mültecilerle yönelik 3 gündür ırkçı saldırılar yaşanıyor. Polislerin önlem almadığı saldırıların son gününde Suriyeli mülteciler zorla evlerinden çıkarılmaya çalışıldı.

İzmir’in Bornova ilçesinin Çamdibi semtinde yaşayan Suriyeli mültecilerin Çınar Park olarak bilinen yeşil alanda yüksek sesli bir şekilde oturması ve nargile içmesi iddiası üzerine çıkan tartışmalar büyüdü ve bölgede Suriyelilere yönelik ırkçı saldırılara döndü.

Evrensel Gazetesi’nin haberine göre sokak aralarında sopalarla gezen ırkçı güruh sokaklarda buldukları Suriyelileri dövdü, Suriyelilere ait dükkanların camlarını kırdı. Saldırı anında olay yerinde bulunan polisler ise toplanan grupları izlemekle yetindi.

Çarşamba akşamından bu yana yaşanan gerginlik dün gece en üst seviyeye ulaştı. Bazı kişiler, tekbir ve “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları ile birlikte Suriyeli mültecileri evlerinden çıkarmaya çalıştı. Genelde Arap ve Türkmen kökenli Suriyelilerin oturduğu bölgede Türkmenlere ses çıkarılmazken saldırıların merkezinde Arap kökenli Suriyeler oldu.

Çamdibi çoğunlukla Balkan göçmenlerinin yaşadığı bir bölge. 3 gündür yaşanan saldırılarla ilgili ajanslar tarafından haber yapılmamış olması ise dikkat çekti. Yaşanan saldırılar ise sosyal medyada “Çamdibi Temizliği” olarak paylaşıldı. Saldırılarda kaç kişinin yaralandığı ya da kaç Suriyeli mültecinin evlerin çıkarıldığının bilgisi yok.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir