Devlet Katillerinin Koruyor: Berkin Elvan’ın katili polis Fatih Dalgalı yine tutuklanmadı

İstanbul Okmeydanı’nda Gezi direnişi sırasında, 16 Haziran 2013’te polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin açılan davanın 6. duruşması İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davaya Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, babası Sami Elvan ve iki tarafın avukatları katıldı. Ayrıca duruşmayı çok sayıda kitle örgütü temsilcisi izledi. Van İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olan katil polis Fatih Dalgalı ise mahkemeye Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Tanık polislerin katil polis lehine ifadelerinin ardından Berkin’in annesi Gülsüm Elvan, “Pazar günü anneler günü. Annelerinizi ararken Berkin’i hatırlayın. Yürüyüş yokken niye ateş ettiniz? Benim çocuğumun suçu yoktu. 14 yaşında bir çocuktu. Çocuk katilleri” dedi ve salondan çıktı. Anne Elvan salondan çıktıktan sonra sanık polisin avukatları, “Her duruşma aynı şey yaşanıyor. Her seferinde bunu mu dinleyeceğiz” diye bağırdı. Elvan ailesinin avukatları ise bu duruma tepki gösterdi. Tanıkların dinlenmesinin ardından savcı duruşmaya ilişkin mütalaasını verdi.

Elvan ailesinin avukatları, katil polis Fatih Dalgalı’nın tutuklanmasını talep etti. Mahkeme, Dalgalı’nın “yaptığı görev itibarıyla” kaçma şüphesinin bulunmadığı gerekçesiyle tutuklama talebinin reddine karar verdi. Duruşma 19 Eylül 2018 tarihine ertelendi.

Yeryüzü Postası


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir