Anasayfa / Haberler / Şişli Etfal’in taşınmak istenmesine karşı eylem

Şişli Etfal’in taşınmak istenmesine karşı eylem

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 2 ayrı hastaneye bölünerek Şişli’den taşınmasına karşı hastane ana kapısı önünde eylem gerçekleştirildi. Çeşitli sendika ve kitle örgütleri tarafından oluşturulan Şişli Etfal Dayanışması’nın çağrısı ile yapılan eyleme hastane çalışanları, esnaf ve bölgede yaşayan insanlar katıldı. “Şişli Etfal taşınmasın yerinde dönüşsün” pankartı açıldığı eylemde “Hastaneme dokunma”, “Şişli Etfal yerinde güzel” sloganları atıldı.

Eylemde söz alan SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 120 yıllık tarihiyle Türkiye’nin ilk çocuk hastanesi olduğunu söyledi. Taksim İlk Yardım Hastanesi kapatılırken de benzer süreçlerin yaşandığını ifade eden Erden “Şişli Etfal’in kapatılması burada çalışan sağlık emekçilerinin iş yükünün artması, derinleşen emek sömürüsü demektir. Buradan sağlık hizmeti alan vatandaşların mağduriyeti demektir.” ifadelerini kullandı. Daha sonra İstanbul Tabip Odası başkanı Prof. Dr. Pınar Saip deprem tehlikesinin bahane edildiğini söyledi ve “Buranın bir bütün olarak yerinde yeniden yapılandırması mümkündür.” ifadelerini kullandı.

Eylemde ortak basın açıklaması Murat Yıldırım tarafından okundu. Açıklamada “Hastanemizin bölünerek, Sarıyer-Çayırbaşı ve Seyrantepe’de yer alan 2 hastaneye taşınması planlanıyor. Bu planlama, tekrar bir araya gelmemek üzere bölünüp taşınarak, Şişli’den koparılarak, Şişli Etfal Hastanesi’nin yok edilmesidir. Şişli Etfal Hastanesi, Avrupa yakasında yaşayan vatandaşların sağlık gereksinimlerinin önemli bir kısmını karşılamaktadır.Bulunduğu bölgede, Şişli Etfal Hastanesi’nin sağladığı hizmeti karşılayacak bir kurum yoktur. Şişli Etfal Hastanesi kapandığında, Şişli, Beyoğlu, Beşiktaş bölgesinde aynı özelliklerde hizmet veren bir hastane kalmayacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Şişli Etfal, hizmet bölgesinden koparılamaz, geri dönmemek üzere bölünüp taşınamaz, yok edilemez” ifadelerine yer verildi.

Açıklama “Bugün burada bu basın açıklamasıyla birlikte bir kampanya başlatıyoruz. Hep birlikte, mahallelerimizde, sokaklarımızda, pazarlarımızda, kahvelerimizde, işyerlerimizde ellerimizde imza föylerimiz, broşürlerimizle olacağız. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yararlanan tüm yurttaşlarımızı hastanemizin kapatılmaması için imza vermeye, bu kampanyayı desteklemeye ve sahiplenmeye çağırıyoruz.” sözleriyle sona erdi.

Yeryüzü Postası

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir