Nuriye Gülmen’in tutukluluğunun devamına karar verildi

KHK ile işten atılan 254 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yargılandığı davanın 4. duruşması Ankara Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki duruşma salonunda görüldü.

Sabah erken saatlerden itibaren davayı takip etmek isteyenler Sincan Cezaevi Kampüsü önünde toplandı. Saat 10.00 itibariyle salona girişler başladı. Duruşma salonuna 40 kişiden fazla katılımcının alınmayacağı söylendi. 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşma salonu Cezaevi Kampüsü içerisindeki bodrum kata verildi. Katılımcılar duruşmanın bodrum kata verilmesi nedeniyle telefon bağlantılarında sorun yaşadıklarını ve internet erişiminin olmadığını ifade etti.

Duruşmaya SEGBİS’le bağlanan Gülmen, 178 gün sonra ilk kez katılmış oldu. Elini göğsün üzerinde tutarak konuşan Gülmen, sık sık yutkunarak, kendisine destek olanları isim isim saydı ve teşekkür etti. Gülmen yaptığı konuşmada “Beni 9 Kasım’da o eyleme, kendimi savunma yeteneğim, direncim ve boyun eğmemem götürdü. AKP iktidarı beni işimden atamaz. Ben ondan hesap soruyorum. Sadece işimi istemiyorum, hesap soruyorum. Bu meşrulukla Yüksel’deydim. Bu meşruluğa inananlar Yüksel’deydiler. Biz haklı olduğumuz için oradayız, biz bütün yolları tükettik, her şeyi kullandık, ama muhatap dahi bulamadık.” ifadelerini kullandı. Gülmen savunma yapmadığını, duruşma salonunda savunmasını yapacağını söylemesi üzerine mahkeme heyetinin savunma yapıldığını iddia etti. Gülmen’in avukatları SEGBİS ile ifade alınamayacağını beyan etti. Mahkeme başkanı tartışmanın ardından duruşmaya ara verdi.

Aranın ardından savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı, Acun Karadağ hakkında örgüt üyeliği ve propaganda suçlarından delil olmadığı gerekçesiyle beraatini talep etti. Semih Özakça için “örgütun hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan TCK 220/7 maddesi gereği cezalandırmasına, diğer suçlardan beraatini talep etti. Nuriye Gülmen’in ise “terör örgütü üyeliği” suçundan cezalandırılması istendi.

Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Acun Karadağ her Cumartesi imza atmak şeklinde adli kontrolüne, Nuriye Gülmen’in ise tutukluluğunun devamına. Duruşma, 27 Kasım 2017’ye ertelendi.

Yeryüzü Postası


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir