17 Kasım Direnişi’nin Yıldönümü Yaklaşırken Atina’da Anarşistler Politeknik’i işgal etti

Diktatörlüğe karşı 17 Kasım 1973’te gerçekleşen öğrenci direnişi ve devlet katliamının yıldönümü yaklaşırken, bir grup anarşist Dün (15 Kasım) Atina Politeknik Üniversitesi’nin ana kampüsünü işgal etti. Ayrıca bir grup anarşist Politeknik’in dışında polisle çatıştı.

Greek Reporter’ın haberine göre Üniversiteyi işgal eden anarşist grup yayınladıkları yazılı açıklamada politik partilerin her yıl düzenledikleri “festivale” katılmayacaklarını belirttiler. Açlık grevindeki Devrimci Mücadele grubuna destek mesajlarını sunan grup, Midilli adasındaki Mora kampında kalan, kötü koşullar ve AB’de serbest dolaşım hakkı için eylem yaparken tutuklanan mültecilerin serbest bırakılmasını talep ettiler.

Yunanistan’da 1967’de yönetimi ele geçiren ABD destekli askeri cuntaya karşı 14 Kasım 1973 tarihinde binlerce üniversite öğrencisi Politeknik olarak anılan Atina Ulusal Teknik Üniversitesi işgal etmişti. 17 Kasım 1973 tarihinde ise cunta yönetimine bağlı askerler, 14 Kasım gününden beri işgal altındaki Politeknik’e kanlı bir baskın yapmıştı. Katladilenlerin sayısı askeri resmi rakamlarla 34 olarak açıklandıysa da tam sayı bilinmemektedir. Cuntaya karşı direnişin ve polisin katliamının yıldönümü olan 17 Kasım’da her sene Atina başta olmak üzere tüm Yunanistan’da sokak gösterileri gerçekleştiriliyor.

Yeryüzü Postası


Yorumlar

“17 Kasım Direnişi’nin Yıldönümü Yaklaşırken Atina’da Anarşistler Politeknik’i işgal etti” için bir yanıt

  1. […] 17 Kasım Direnişi’nin Yıldönümü Yaklaşırken Atina’da Anarşistler Politeknik&#82… […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir