G20 Zirvesi’nin birinci günü: sokaklar barikatlarla kapatıldı, bakanlar otellerde mahsur, toplantılar yapılamıyor

yazar:

kategori:

Hamburg’da düzenlenen G20 liderler zirvesinin birinci gününde yoğun eylemler gerçekleşti. Sabah saatlerinden itibaren pek çok yol eylemciler tarafından barikatlarla kapatılırken, bu nedenle zirve gecikmeli başladı. “Cehenneme hoş geldiniz” sloganıyla gerçekleşen ve şehrin pek çok yerine yayılan dünkü eylemlere yüz bin civarında insanının katıldığı belirtiliyor.

St. Pauli futbol kulübü, G20  karşıtlarına Millerntor Stadı’nı açarken burada medya merkezi ve anti faşist mutfak kuruldu. Stadın etrafında da polis yığınak yaptı. Hamburg polisi parklarda çadır kampları kurulmasını engellemiş, Hamburg Yüksek İdare Mahkemesi iki parkta 600 çadır kurulmasına izin vermişti.

“Cehenneme Hoş Geldiniz”

Sabah saatlerinde yolun eylemciler tarafından bloke edilmesi nedeniyle zirveye gelen delegasyonların araçları ilerlemekte zorlandı. Melania Trump’ın yolların kapalı olması nedeniyle kaldığı yerden ayrılamadığı ve programına katılamadığı belirtildi. Japon delegasyonunun konvoyunun ilerlediği yol bloke edilirken, pek çok devletin bakanı güvenlik gerekçesiyle otelde mahsur kaldı. Pek çok toplantı iptal edildi veya gecikmeli başladı. Otelde mahsur kalanlar arasında Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in de bulunduğu belirtiliyor.

Hamburg polisinin yetersiz kalması nedeniyle Almanya’nın başka şehirlerinden ek polis gücü getirildi. Öğrenciler okulları boykot ederken, “G20 karşıtı gençlik” yürüyüşüne binlerce kişi katıldı.

Şehrin pek çok noktasında barikatlarla kapatılırken, pek çok polis aracı ve küresel şirketlere ait banka ve mağazalar tahrip edildi. Akşam saatlerinde çatışmalar artarken, Schanze bölgesine uzun namlulu silahlar taşıyan özel kuvvetlerin konuşlandırıldığı görüldü. Polis basının görüntü almasını engelledi. Sabaha kadar devam eden eylemlerde pek çok kişinin gözaltına alındığı ve yaralandığı belirtiliyor.

Zirvenin ikinci ve son günü olan bugün kitlesel bir miting yapılması planlanıyor.

Yeryüzü Postası

G20 Zirvesi öncesi Hamburg sokakları yanıyor: Ceheneme hoş geldiniz


Yorumlar

“G20 Zirvesi’nin birinci günü: sokaklar barikatlarla kapatıldı, bakanlar otellerde mahsur, toplantılar yapılamıyor” için bir yanıt

  1. […] G20 Zirvesi’nin birinci günü: sokaklar barikatlarla kapatıldı, bakanlar otellerde mahsur, topl… […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir