Hapishanelerde açlık grevi 55. gününe girdi

Hapishanelerde yaşanan baskı ve hak ihlallerin düzeltilmesi, operasyonların durdurulması  gibi taleplerle çeşitli cezaevlerinde PKK ve PAJK davalarından tutuklu ve hükümlü mahpusların başlattığı açıklı grevleri 55. gününe girdi. Farklı tarihlerde başlayan açıklı grevlerinde 55. gününe giren Şakran ve 46. gününe giren Sincan gibi hapishanelerdeki mahpuslar için kritik aşamaya gelindiği belirtiliyor. Öte yandan Menemen’de 35.gün Van 34.gün Hilvan, Trabzon ve Tarsus hapishanelerinde ise açlık grevi eylemleri 26.gününe girdi.

Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) açlık grevleriyle ilgili rapor yayınladı. Raporda, cezaevlerinde 15 Şubat’tan bu yana değişik tarihlerde başlamak üzere 171 siyasi tutsağın süresiz dönüşümsüz, 15 Mart’tan itibaren de tüm cezaevlerinde başlatılan 5’er gün dönüşümlü açlık grevlerinin sürdüğü ifade edildi. Açlık grevlerinin bir trajediye ya da grevciler açısından tahrip edici sonuçlara ulaşmaksızın çözümlenebilmesinin, yetkililerin taleplere dair diyalog yaklaşımı sergilemesi ile yakından bağlı göründüğü ifade edilen raporda, “Taleplerin bir kısmının siyasi/hukuki talepler olması da açlık grevi eylemini sürdüren mahpusların tamamının politik mahpuslar olmaları ile ilgilidir” denildi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) de açlık grevlerine dikkat çekmek için Diyarbakır E Tipi cezaevi önünde basın açıklaması yapmak istedi. Polis izin vermeyince açıklama parti binası önünde yapıldı. Açıklamada hükümetten ölümler olmadan cezaevlerindeki sorunların çözülmesi çağrısı yapıldı. Basın açıklamasını ardından grup dağılırken tutukluların yakınları da yarın DBP İl Binasında açlık grevine başlayacağı belirtildi.

Yeryüzü Postası 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir