Anarşist Dayanışma Koordinasyonu’ndan Yunanistan’da yaşanan tren katliamına ilişkin açıklama

kategori:

Anarşist Dayanışma Koordinasyonu Yunanistan’ın Larissa kentinde yaşanan tren katliamına ilişkin açıklama yayımladı. Bu katliama, 6 Şubat Depremleriyle birlikte yaşanan ağır yıkımda olduğu gibi devletlerin ve sermayenin kâr odaklı politikalarının neden olduğunun belirtildiği açıklamada uluslararası dayanışma ve mücadele vurgusu yapıldı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

28 Şubat’ta Yunanistan’ın Larissa kentinde, işçiler tarafından defalarca bildirilmesine rağmen gerekli önlemlerinin alınmaması nedeniyle en az 57 kişinin yaşamını yitirdiği bir “tren kazası” yaşandı. Bu katliama, tıpkı coğrafyamızda 6 Şubat Depremleriyle birlikte yaşanan ağır yıkımda olduğu gibi devletin ve sermayenin kâr odaklı politikaları sebep oldu. Larissa bize ayrıca coğrafyamızda yakın dönemde, biri 22 Temmuz 2004 tarihinde Pamukova’da, diğeri  8 Temmuz 2018’de Çorlu’da yaşanan iki tren katliamını hatırlattı. Ancak bu katliamların sorumluları hesap vermek bir yana, Pamukova katliamı sırasında Ulaştırma Bakanı olan Bakanı Binali Yıldırım’ın Başbakanlığa terfi edilmesi örneğindeki gibi, adeta ödüllendirildi.

Devletin ve kapitalizmin neden olduğu bu katliamlar tüm dünyadaki emekçiler ve ezilenler olarak mücadelemizin ortak olduğunu ve sınırları aşan dayanışmanın önemini bizlere bir kez daha gösteriyor. Yaşanan katliamın ardından “Bizim ölülerimiz onların kârları” diyerek, Yunanistan’ın birçok kentinde  sokağa çıkan insanlar, grev yapan demiryolu işçileri bize umut veriyor. 6 Şubat depremleri sonrasında Yunanistan’dan ve dünyanın dört bir yanından yoldaşların ve halkların gösterdikleri dayanışmayı tekrar anıyor ve Larissa katliamı karşısında acınız acımız, öfkeniz öfkemizdir diyoruz.

Devlet ve kapitalizm katliamdır!

En büyük silahımız dayanışma!


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir