İzmir’de Harmandalı GGM’de yaşananlara karşı eylem: Bizi soyanlar göçmen ve yoksul değil, buralı ve zengin

kategori:

İzmir’de bulunan Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’nde (GGM) tutulan mültecilerin avukatları ile görüştürülmemesi ve kitleler halinde sınır dışı edilmelerine karşı İzmir Barosu, ÇHD, İzmir Mülteci Dayanışma Platformu, Halkların Köprüsü Derneği ve İHD tarafından eylem gerçekleştirildi.

İzmir Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleşen eylemde, “Bizi soyanlar göçmen ve yoksul değil, buralı ve zengin” pankartı açıldı ve sık sık “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Yaşasın hakların kardeşliği” sloganları atıldı.

Burada yapılan açıklamada göçmen karşıtlığını perçinlemek için,  mültecilerin otobüslere ve uçaklara doldurulup savaş coğrafyalarına bırakıldığı ve bunun yaşanan tüm sorunları çözüleceği yalanının pazarlandığı vurgulandı.

23 Haziran’ı 24 Hazirana bağlayan gece, kimi sosyal medya hesaplarına düşen görüntülerde, İzmir Harmandalı Geri Gönderme merkezinde yangın çıktığı ifade edilmekte ve yüzlerce metre uzaklıktan alınan videoda Geri Gönderme Merkezinden yardım çığlıkları atıldığı duyulmaktadır. Öncelikle, İzmir İli Valiliğine bağlı olan bu kurum bir cezaevi değildir, içeride barındırılan yabancı uyruklu kişiler hukuken kesinleşmiş bir mahkumiyet kararına dayalı olarak suçlu sayılan kimseler değildir.” denilen açıklamada “Irkçı ve faşist gruplar, avukatlara yönelik türlü hakaretler ve aşağılamaların yanı sıra arayarak tehdit etme cesaretini de kendilerinde bulmuşlardır. Yaşananlar göçmen krizini yönetemeyen yönetmek de istemeyen fakat işine geldiği gibi kullanacağı bir oyuncak haline getiren iktidar ve muhalefetin var olan krize ilişkin gündemi değiştirmek için aylardır göçmenler üzerinden yaratmaya çalıştıkları nefretin bir sonucudur.

Açıklama “Son olarak unutulmamalıdır ki; Bizi soyanlar göçmenler ve yoksullar değil, buralı zenginlerdir” ifadeleriyle sona erdi. Harmandalı GGM’de tutulan mültecilerin avukatları ile görüşmeleri geçtiğimiz günlerde engellenmiş, merkezden yapılan açıklamada ise 226 mülteci sınır dışı edilmişti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir