Ukrayna’da savaş 2. gününde şiddetlenerek sürüyor

Rusya’nın Donbass krizini gerekçe göstererek Ukrayna’ya yönelik işgal operasyonunun ardından patlak veren savaş 2. gününde sürüyor.

Rusya’nın hava saldırılarına bu sabah 04.00 civarında yeniden başladığı belirtilirken, başkent Kiev’den patlama haberleri geliyor. Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Geraşçenko, Kiev’de bazı konutların roket düşmesi sonucu hasar aldığını belirtirken, 3 sivilin yaralandığı açıklandı.

Ülkenin batısındaki Lviv kentinde de bu sabah sirenlerin çaldığı aktarıldı. Ukrayna İçişleri Bakanlığı danışmanlarından Anton Heraşçenko, bugün Kiev’de bir tank saldırısı beklediklerini söyledi. “Bugün savaşın en zor günü olacak” diyen Heraşçenko, Kiev’in yabancı müttefikleri tarafından temine dilen anti-tank füzeleri ile savunmasının hazırlıklı olduğunu belirtti. 

Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz’deki Yılan Adası’nın kontrolünü aldıklarını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 82 Ukrayna askerinin teslim olduğu belirtildi. Ukraynalı yetkililer ise Odessa kentinin güneyindeki adaya konuşlandırılmış 13 sınır muhafızının bir Rus savaş gemisinden açılan ateşle öldürüldüğünü duyurmuştu.

Kiev’de hükümet binalarının bulunduğu bölgenin yakınlarından silah sesleri geliyor. Rusya, Kiev’e füze saldırıları düzenlediği iddiasını yalanladı. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan bir kaynak, Ukrayna hükümetinden gelen ‘konut alanlarına füze saldırıları düzenleniyor’ açıklamasını reddetti. Aynı kaynak, bu sabah Kiev üzerinde düşürülen uçağın da Rusya’ya ait olmadığını, Ukrayna tarafının dost ateşinde kendi uçağını düşürdüğünü savundu.

Ukrayna nükleer ajansı, Rusya’nın açıklamasıyla çelişen bir duyuru yaptı. Ajans, Çernobil’deki radyasyon seviyelerinde artış yaşandığını duyurdu.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir