Atılan arkadaşlarının geri alınması için fabrikayı işgal eden Farplas Otomotiv işçilerine polis saldırdı

Gebze Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSB) yer alan Farplas Otomotiv işten çıkartılan arkadaşlarının geri alınması talebiyle dün gece fabrikayı işgal etti.

Ücretlerinin arttırılması ve koşullarının düzeltilmesi talebiyle 20 Ocak’ta gerçekleştirdikleri fiili grevin ardından Birleşik Metal-İş’e üye olan işçilerden 100’den fazlasının işten çıkartılmasının sonrasında fabrikaya kapanan işçiler “Atılan işçiler geri alınsın”, “İş, ekmek yoksa barış da yok”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla eylem gerçekleştirdi.

İşçilerin işgal eyleminin başlamasının ardından Organize Sanayi Bölgesine girişler kapatılırken polisin fabrika önüne yığınak yaptı. Fabrika dışında ise yüzlerce kişi içeride direnen işçilerle dayanışmak için toplandı. Polisin saldırı olasılığına karşı işçiler fabrikanın çatısına çıkarak sürdürürken ilerleyen saatlerde polis fabrikaya girdi. Sabah saat 07.00 sularında içeride olan çatıda direnen işçilere saldıran polis fabrikayı boşaltmaya başladı.

İşçiler darp edilerek gözaltına alınırken gözaltı araçlarının fabrikadan çıkışını engellemek isteyenlere polis biber gazı ile saldırdı. Saldırıda yaklaşık 200 kişi gözaltına alınırken, Farplas işçilerinin ve dayanışmak için gelenlerin fabrika dışında bekleyiş sürüyor.


Yorumlar

“Atılan arkadaşlarının geri alınması için fabrikayı işgal eden Farplas Otomotiv işçilerine polis saldırdı” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir