Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer’in yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü

17 Haziran’da HDP İzmir il binasına dönük saldırıda öldürülen Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer’in yargılandığı davanın ilk duruşması İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Dava öncesi adliye önünde bir araya gelen yüzlerce kişi burada bir basın açıklaması düzenledi. “Katliam ve saldırılara karşı omuz omuza! Faşizm yenilecek, biz kazanacağız” pankartı açılan eylemde Deniz Poyraz’ın fotoğrafları bulunan “Deniz Poyraz ölümsüzdür” yazılı dövizler taşındı ve “Şehid namırın” ve  “Katil devlet hesap verecek” sloganları atıldı.

Duruşma öncesi birçok kurum, sivil toplum örgütünden avukat ve temsilciler 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nin önünde duruşmaya girmek için uzun süre bekledi. Duruşmaya katılım çok fazla olduğundan daha büyük ve uygun bir duruşma salonu için görüşmeler yapılırken, görüşmeler sonrası salonun hazır olmasından sonra duruşmanın 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine karar verildi. 

150 avukatın mahkemeye müdahil olduğu davanın ilk duruşması katil Onur Gencer’in de mahkeme salonuna getirilmesi ile başladı. Katil Onur Gencer’in kelepçesiz şekilde mahkeme salonuna getirilmesi ve yanındaki iki jandarma ile gülüşerek sohbet etmesine aileler ve avukatlar tepki gösterdi. Katil Gencer’in salondan çıkarken laf atmasına tepki gösteren avukatlara jandarma saldırdı.

Katil Onur Gencer’in tekrar salona getirilmesi sonrasında ise avukatlar polislerin yasaya aykırı şekilde silahla salona girmelerine tepki gösterdi. Tepkiler üzerine salonda bulunan silahlı polisler dışarı çıkarıldı. Kimlik tespitinden sonra yargılama başlandı. 

Duruşma devam ederken Kadınlar Birlikte Güçlü’nün çağrısıyla İstanbul ve Ankara’dan gelen kadınlar adliye önünde basın açıklaması düzenledi. “Deniz Poyraz ölümsüzdür” yazılı pankart taşınan açıklamada, sık sık “Şehid namırın”, “Deniz’e sözümüz barış olacak”, “Jin jiyan azadi” sloganları atıldı.

Salonunun yetersizliğini ve salonda çıkan arbedeyi gerekçe gösterilerek duruşma Şakran Hapishanesi’ne alındı ve duruşma 24 Ocak 2022 tarihine ertelendi. 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir