Anasayfa / Haberler / Derinleşen ekonomik krize karşı eylemler 3. gününde devam etti

Derinleşen ekonomik krize karşı eylemler 3. gününde devam etti

Ekonomik krizin giderek derinleşmesi ve yoksulluğa karşı başlayan eylemler 3. gününde devam etti. Dün (26 Kasım) Trabzon, İstanbul, İzmir, Adana, Malatya, Samsun ve Elazığ’da yüzlerce kişi sokağa çıktı.

Trabzon

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla Uzun Sokak’ta buluşan yüzlerce kişi “Hükümet istifa” sloganlarıyla yürüyüş düzenledi. Polisin yürüyüş yapılmasına ve tencere-tava çalınmasına engel olmaya çalışmasına rağmen Meydan Park’a yürüyen eylemciler, tencere tava çalarak ve “Hükümet istifa” sloganları atarak derinleşen ekonomik krizi ve hükümetin politikalarını protesto etti.

İstanbul

İstanbul İkitelli’de Küçükçekmece Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla eylem gerçekleştirildi. Polisin engellemeye çalıştığı eylemde, “Milyonlar aç milyonlar işsiz kahrolsun kapitalist düzeniniz!” pankartının açıldığı eylemde “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni”, “İnsanca yaşamak istiyoruz”, sloganları atıldı.

Ekmek ve Onur hareketi ise Kadıköy Eminönü İskelesi’nde eylem gerçekleştirdi. “Asgari değil insanca ve onurlu bir yaşam için bütçe” pankartının açıldığı eylemde “Sermayeye değil, emekçiye bütçe”, İşsizlik, yoksulluk kaderimiz değil!” sloganları atıldı.

İzmir

İzmir’de Bornova Emek ve Demokrasi Güçleri ile KESK İzmir Şubeler Platformu’nun çağrısıyla, “Geçinemiyoruz, hükümet istifa” sloganıyla Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. “Geçinemiyoruz. İnsanca yaşam, emekten ve halktan yana bütçe için omuz omuza” pankartının açıldığı eylemde “Sermayeye değil emekçiye bütçe”, “Krizin faturası patronlara”, “Hükümet istifa”, “Vergide adalet istiyoruz” sloganları atıldı.

Samsun

Samsun Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla saat 17.30’da Şehir Kulübü önünde yapılmak istenen istediği yürüyüş Valilik kararıyla engellenmek istendi. Polis ablukasına alınan ve yürümelerine izin verilmeyen eylemciler, beşer onar kişilik gruplara ayrıldı. Polis ablukası altında Akbank önüne gelen grup, burada yaptıkları açıklamayla yaşananlara tepki gösterdi.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir