Anasayfa / Haberler / AKP’li Belediye Başkanı’nın işçilere sendikadan istifa etmeleri için baskı yaptığı ve hakaret ettiği görüntüler ortaya çıktı

AKP’li Belediye Başkanı’nın işçilere sendikadan istifa etmeleri için baskı yaptığı ve hakaret ettiği görüntüler ortaya çıktı

Ordu’nun Gürgentepe Belediyesi’nin AKP’li Belediye Başkanı Yaşar Şahin’in, makam odasına çağırdığı 2 kadın işçiye üyesi oldukları Belediye-İş Sendikası’dan istifa etmeleri yönünde baskı yaptığı, hakaret ederek işçileri odasından kovduğu görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Kadın işçilerin sendikadan istifa etmeyeceklerini söylemeleri üzerine Şahin odasına çağırdığı bir erkek personelden, 4 kişi hakkında emirlere itaat etmedikleri için tutanak tutmasını istiyor. Erkek personel bir süre sonra odadan ayrılıyor ama kadınlar tutanak tutulmasına da itiraz ediyor.

Kadınların itiraz etmesine sinirlenen Başkan Yaşar Şahin, sinirle koltuğundan kalkarak, bağırarak hakaretlerine devam ediyor ve “Ne kadar terbiyesizmişsiniz lan siz.” diyerek 2 kadını odasından kovuyor. Kadın işçiler odadan ayrılırken dava açacaklarını söyleyerek çıkıyor.

Kameraya yansıyan olayın ardından Yaşar Şahin’in sendikadan ayrılmayan 4 işçi hakkında amirlerine itaat etmedikleri gerekçesiyle tutanak tuttuğu , kısa bir süre sonrada işçileri işten çıkartıldığı, işçilerin işe iade davasını kazandıkları ancak işe geri alınmadıkları belirtiliyor.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir