Anasayfa / Haberler / Şili’de Mapuche yerlilerinin Kolomb Günü’ne karşı eylemine polis saldırdı: Bir insan hakları aktivisti hayatını kaybetti

Şili’de Mapuche yerlilerinin Kolomb Günü’ne karşı eylemine polis saldırdı: Bir insan hakları aktivisti hayatını kaybetti

Şili’nin başkenti Santiago’da bulunan İtalya Meydanı’nda Cumartesi günü Kolomb Günü’nü protesto eden Mapuche yerlilerinin eylemine yönelik polis saldırısının ardından çatışma çıktı. Çatışmalar sırasında bir insani hakları aktivisti hayatını kaybetti.

Kristof Kolomb’un 1492’de Amerika’ya gelişinin yıldönümü nedeniyle birçok Latin Amerika ülkesinde “Kolomb Günü” olarak kutlanan 11 Ekim’e karşı, Şili’de yerli örgütleri tarafından gerçekleştirilen eyleme polis tazyikli su ve biber gazı ile saldırdı. Eylemciler polis saldırısına taş, sopa ve havai fişeklerle karşılık verirken, çatışma uzun süre devam etti.

Çatışmada Mapuche yerlilerinin davalarına odaklanan Halk Savunma Bürosu çalışanı ve hukuk öğrencisi olan 43 yaşındaki Denisse Cortés hayatını kaybetti, en az 20 kişi yaralandı ve 12 kişi gözaltına alındı.

Cortés’in okuduğu Universidad Academia de Humanismo Cristiano tarafından yapılan açıklamada, olay öğrencinin Plaza Baquedano yakınlarındaki adli yardım ekiplerinin bir parçası olarak çalıştığı sırada meydana geldi. Polis eylemciler tarafından atılan bir havai fişeğin isabet etmesi sonucunda hayatını kaybettiğini iddia ederken, eylemin organizatörleri Cortés’in üniformalı polisler tarafından atılan bir gaz bombasıyla boynundan vurulduğunu belirtti.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir