Konya’da Kürt aileye saldıran ırkçı grup yedi kişiyi katletti

Konya’da daha önce Irkçı saldırıya uğrayan Kürt aileye, ikinci saldırı gerçekleşti. Aileden 3’ü kadın, 7 kişi katledildi. 

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Konya’nın Meram ilçesinde yaşayan Kürt aileye ırkçı saldırı gerçekleşti. 12 Temmuz’da 60 kişilik ırkçı bir grubun saldırısına uğrayan Dedeoğulları ailesine yönelik  ikinci ırkçı saldırı gerçekleşti. Saldırıda Dedeoğulları ailesinden 3’ü kadın 7 kişinin katledildiği bilgisi edinildi. Saldırının ardından evin de ateşe verildiği ve olay yerine gelen itfaiye tarafından söndürüldüğü belirtildi.

Saldırıda yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle: Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu Sibel Dedeoğlu.

Artı TV’ye bağlanarak, katliama ilişkin konuşan ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut, “Aile ilk olarak 12 Mayıs’ta 50-60 kişilik bir grubun saldırısına uğramıştı. 7 kişi tutuklanmıştı. Ancak her hafta birer -ikişer kişi serbest bırakıldı. Yeni tutuklamalar talep ederken herkes serbest bırakıldı. Cezasızlıktan cesaret aldılar. 3 saat önce aile yanımdaydı, soruşturmayla ilgili bilgi vermiştim. Kimliği belirsiz kişiler deniliyor ama bu önceki saldırıdan bağımsız değil” ifadelerini kullandı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir