Mülteci düşmanı kampanya sürüyor: Arzu Sabancı’nın ırkçı sözlerine CHP’li Engin Özkoç’tan destek, Ümit Özdağ’dan provokasyon

CHP ve İYİP’lilerden arka arkaya mülteci düşmanı, ırkçı açıklamalara kapitalist Sabancı ailesinin mensubu Arzu Sabancı da katıldı.

Arzu Sabancı, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda “Ülkemde mülteci istemiyorum. Sessiz işgale dur de Bayramlaşmaya ülkesine gidenin can güvenliği var demektir. O zaman orada kalmalı” şeklinde mülteci düşmanı paylaşım yaptı.

Sabancı’nın bu ırkçı paylaşımına CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’tan destek geldi. Özkoç twitter hesabından “Arzu Sabancı hanımefendi açık yüreklilikle konuşmuş. Tebrik ediyorum. Nerede iş dünyasının diğer babayiğitleri? Suça sessiz kalanlar hata yapanlar kadar suçludur! Korkmayın ses çıkarın!” ifadelerini kullandı.

Öte yandan İYİP’li Ümit Özdağ da ırkçı provokasyonlarını sürdürüyor. Dün sosyal medyada sahte bir görsel paylaşan Ümit Özdağ Suriyelilerin “Gitmiyoruz” mitingi düzenleyeceğini iddia etti. 2019 yılında da aynı görselle provokasyon yapıldığı anlaşılırken, Özdağ yalnızca tarihi değiştirilmiş olan görseli “Kendi ülkesini savunmayıp kaçanlar Türkiye’de bize posta koyamaz! Burada kalmak isteyenler, biz Türklerin ödediği bedeli ödemeye hazır olmalı. Sonuçta bir şekilde döneceksiniz” ifadeleriyle paylaştı.

Son günlerce Afgan ve Suriyeli mültecilere yönelik ırkçı söylemler ve uygulamalar gözle görülür biçimde arttı. Bolu’nun CHP’li Belediye Başkanı Tanju Özcan da kentte yaşayan mültecilerin su faturasına ve katı atık vergilerine 10 kat zam yapacağını açıklamıştı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir