Anasayfa / Haberler / Datça Demokrasi Platformu’ndan Kargı Koyu’nun özelleştirilmesine karşı eylem çağrısı

Datça Demokrasi Platformu’ndan Kargı Koyu’nun özelleştirilmesine karşı eylem çağrısı

Muğla’nın Datça ilçesinde bulunan Kargı koyunda bulunan 128 dönümlük kamu arazisinin Cumhurbaşkanlığı kararıyla otel yapılmak amacıyla Özelleştirme İdaresi’ne devredilmesine karşı Datça Demokrasi Platformu tarafından eylem çağrısı yapıldı.

Sosyal medyada #DatçayıSavunuyoruz etiketiyle yapılan çağrıda “Gebekum’dan Kargı’ya yaşam alanlarımızın yağmalanmasına izin vermeyeceğiz. Yağmaya, talana, özelleştirmeye karşı #DatçayıSavunuyoruz demek için 14 Nisan Çarşamba Günü saat 13.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda olacağız.” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan Datça’da farklı politik gruplar ve kitle örgütleri tarafından oluşturulan “Datça Demokrasi Platformu” tarafından yapılan açıklamada “Son zamanlarda doğaya ve Datça’ya yönelik artan saldırılar, Datça Kent Savunması anlayışıyla davranmamızı zorladı.” denildi. Açıklamada “Yakın günlerde şehrimizin gündeminde olan Kızlanaltı’nda yeni bir kıyı kiralaması ve Türkiye’nin en güzel koylarından Kargı Koyu’nu çevreleyen, hepimizin ortak varlıklarından birinin satılması kararını kabul edilemez buluyor ve karşı çıkıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir