Kadıköy’de polis terörü: Üniveriste öğrencilerinin gerçekleştirmek istediği eyleme polis vahşice saldırdı

yazar:

kategori:

Rektör atamalarına, polis şiddetine ve tutuklamalara karşı üniveriste öğrencilerinin Kadıköy’de gerçekleştirmek istediği eyleme polis saldırdı. Polisin Kadıköy Kaymakamlığı’nın eylem yasağı kararını gerekçesiyle saldırısında en az 35 öğrenci işkenceyle gözaltına alındı.

Polisin gözaltına aldığı öğrencilere işkenceyi gözaltı aracında ve hastanede de sürdürdü. İşkenceyi durdurmaya ve kayıt altına almaya çalışan avukatlar da polis tarafından engellendi. Gözaltına alınanlar, Bayrampaşa hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Hasan Doğan isimli öğrenciye kulağından kan gelene dek işkence yapıldığı belirtiliyor. Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımdan Fotoğraftaki Hasan Doğan’ın kafasına aldığı darbelere ve kulağındaki kanamaya rağmen gereğince sağlık kontrolünden geçirilmediği, hastane çıkışında tekrar işkence gördüğü, tüm itirazlara rağmen tekrar sağlık kontrolünden geçirilmeden Vatan Emniyete götürüldüğü belirtildi.

Saldırı sonrasında Kadıköy’de bulunan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 2 No’lu Şube’de bir araya gelen öğrenciler, bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Açıklamanın yapıldığı salona “Kampüslerden sokaklar, yaşasın Boğaziçi Direnişimiz” yazılı pankart asıldı. Açıklamada baskı, gözaltı ve tutuklamalara rağmen ilk günkü inat ve kararlılıkla mücadeleye devam ettikleri belirtlidi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir