Myanmar’da askeri darbeye karşı eylemler sürüyor: Yaşamını yitirenlerin sayısı 500’ü aştı, ‘çöp grevi’ nedeniyle yollarda çöp yığınları meydana geldi

Myanmar’da 1 Şubat’ta gerçekleşen askeri darbenin ardından eylemler devam ederken, askerlerin eylemcilere karşı el bombası ve benzeri ağır silahlar kullanmaya başladığına dair görüntüler paylaşılıyor.

Dün Myanmar’ın en büyük kenti olan Yangon’da gerçekleşen eylemlere yönelik ordu birliklerinin saldırılarında en az 8 kişi katledilirken, ülke genelinde en az 14 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Myanmar Siyasi Tutuklulara Yardım Kuruluşu (AAPP) tarafından dün yapılan açıklamada, 1 Şubat’tan bu yana, ordu ve polis birliklerinin saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 510’a yükseldiği belirtildi.

Bugün de ülkenin bir çok yerinde eylemler devam ederken, darbeyi protesto etmek için ‘çöp grevi’ gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, temizlik işçileri çöpleri toplamazken, insanlara sivil itaatsizlik eylemi olarak çöplerini dışarı bırakmaları çağrısı yapılıyor. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, ülkenin bir çok yerinde yolların çöp yığınlarıyla kaplandığı görülüyor.

Myanmar ordusu tarafından 8 Kasım 2020 gerçekleşen seçimlerinde hile yapıldığı gerekçesiyle, 1 Şubat’ta darbe gerçekleştirilmiş ve bir yıllığına olağanüstü hal ilan edilmişti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir