Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılma kararına karşı kadınlar birçok yerde sokağa çıktı

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı kararnamesiyle ile İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmasına karşı kadınların eylemleri sürüyor. Karara karşı, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin birçok noktasında kadınlar sokağa çıktı.

İstanbul

Karara karşı, kadınlar İstanbul’un bir çok ilçesinde sokağa çıktı. Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılma kararına karşı kadınlar Eyüp ilçesine bağlı Güzeltepe Meydanı’nda, Alibeyköy’de Cengiz Topel Caddesi’nde, Küçükçekmece’de Ali İsmail Korkmaz Parkı’nda, Fatih ilçesine bağlı Kocamustafapaşa Mahallesi’nde, Avcılar’da Deprem Anıtı önünde, Şişli Pangaltı’da, Sarıyer’de  ve Taksim Meydanı’nda eylemler gerçekleştirdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun çağrısıyla Taksim’de bir araya gelen kadınlar, “Kararı geri çek, sözleşmeyi uygula!” sloganıyla eylem gerçekleştirdi. ​Bir süre sonra eyleme saldıran polis bazı kadınları darp ederek gözaltına aldı. Kadınlar, bir süre polis aracında alıkonulduktan sonra serbest bırakıldı.

İzmir

İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kadınlar “Haklarımız, Hayatlarımız İçin İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz”,
“Susmuyoruz, Korkmuyoruz, İtaat Etmiyoruz” pankartlarıyla Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılma kararına karşı eylem gerçekleştirdi.

Adana

Adana’da DİSK, KESK, TMMOB, Adana Barosu, Adana Tabip Odası, “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” sloganıyla Atatürk Parkı’nda basın açıklaması yaptı.

Giresun

Giresun Kadın Platformu, kadınların mücadeleleri sonucu kazanılan İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilme kararına ilişkin açıklama yaptı. “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” yazılı pankartın açıldığı eylemde, İstanbul Sözleşmesi’nin maddelerinin yer aldığı dövizler taşındı.

Adıyaman

Adıyaman ve Kahta Kadın Platformu, Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine karşı Demokrasi Parkı’nda açıklama yaptı.

Urfa

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılma kararına karşı Urfa Barosu Kadın Hakları Merkezi tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi. Urfa Barosu önünde düzenlenen açıklamada, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” pankartı açıldı ve “Em xwe diparezin”, “Feshiniz yok hükmünde”, “Erkek adalet değil gerçek adalet”, “İstanbul Sözleşmesi yaşayacak”, “İstanbul Sözleşmesi bizim”, “Şiddet failini değil kadın haklarını koru” dövizleri taşındı.

Artvin

Artvin’de Halitpaşa Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır, Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz” pankart açtı ve basın açıklaması gerçekleştirdi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir