Cerrahpaşa’da sağlık emekçileri sendikanın engelleme çabalarına rağmen sefalet ücretine karşı eylemde

kategori:

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde çalışan sağlık emekçileri ücretlerinin asgari ücret düzeyinde olması nedeniyle eylem gerçekleştirdi. İşçiler, eylemi engellemeye çalışan, üyesi oldukları Türkiye Sağlık İşçileri (Sağlık-İş) Sendikası’na da tepki gösterdi.

Evrensel’in haberine göre 696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçirilen ve iki sene yüzde 4+4 zamma mahkum edilen sağlık işçileri, TİS süreciyle ilgili bilgi verilmediğini ifade etti. İşçiler bu dönemde Sağlık Bakanlığı’nın da bağlı olduğu Türkiye Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ile Sağlık-İş sendikası arasında hastaneler bazında sözleşme imzalandığını ifade etti.

Şu an yapılan kesintilerle birlikte ücretlerinin asgari ücret düzeyinde olduğunu belirten işçiler TÜHİS’in yüzde 7’lik zam dayatmasına da tepki gösterdi. Sendika temsilcileri ile yemekhane önünde toplantı yapan işçiler sendikanın harekete geçmesini haklarını savunmasını istedi.

Pandemi koşullarında yürüyüş yapmanın uygun olmayacağını söyleyerek eylemi engellemeye çalışan sendika temsilcilerine rağmen işçiler yemekhaneden kan merkezine kadar yürüdü. “İşçiler burada sendika nerede? “Direne direne kazanacağız” sloganları atan işçiler sesleri duyulana kadar eylemlerin devam edeceğini söyledi.

İşçiler dün de aynı tepki ve taleplerle eylem yapmıştı. 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir