Anasayfa / Haberler / Gazi Katliam ve Direnişi’nin 26. yıl dönümünde Gazi Mahallesi’nde yürüyüş gerçekleştirildi

Gazi Katliam ve Direnişi’nin 26. yıl dönümünde Gazi Mahallesi’nde yürüyüş gerçekleştirildi

Gazi Mahallesi’nde 26 yıl önce gerçekleştirilen ve 22 kişinin hayatını kaybettiği katliamın ve direnişin yıl dönümünde Gazi Mahallesi’nde yürüyüş gerçekleştirildi.

Binlerce kişi yoğun polis ablukasına rağmen Gazi Cemevi önünde buluşarak eski PTT önüne yürüdü. Yürüyüş boyunca “Gazi’de düşene dövüşene bin selam. Gazi ve Ümraniye şehitleri onurumuzdur”, “Gazi’den Ümraniye’ye adalet istiyoruz” yazılı pankartlar ve katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğrafları taşındı. Yürüyüşte “Anaların öfkesi katilleri boğacak”, “Gazi’yi unutma, unutturma”, “Gazi şehitleri ölümsüzdür”, “Gazi’de düşene dövüşene bir selam” sloganları atıldı.

Eski PTT önünde yaşamını yitirenler için karanfiller bırakılırken, burada yapılan konuşmaların ardından yürüyüş Gazi Mezarlığı’na doğru devam etti. Helikopter, akrep ve TOMA eşliğindeki polis ablukası altında gerçekleşen yürüyüşün ardından, katliamda yaşamını yitirenler için Gazi Mezarlığı’nda anma yapıldı.

Gazi Mahallesi’nde 12 Mart 1995 yılında cemevi ve kahvehanelerin taranması sonucu 3 gün süren bir ayaklanma patlak vermiş. 15 Mart’a kadar İstanbul’un bir çok yerine yayılan direnişe yönelik polis saldırılarında 22 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir