Atina’nın güneydoğusundaki Nea Simirna’da binlerce kişi polis şiddetine karşı sokağa çıktı

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın güneydoğusunda bulunan Nea Simirna’da Pazar günü polisin bir parkta pandemi önlemleri bahanesiyle insanlara saldırması öfke patlamasına neden oldu. Pazar gün gerçekleşen polis saldırısında bir gencin polis tarafından darp edilerek ağır yaralandığı belirtiliyor. Saldırı sonrasında yüzlerce kişi spontan biçimde sokağa çıkarak polis şiddetini protesto etti.

Nea Simirna’da polis şiddetine karşı eylemler dün akşam da devam ettti. Dün akşam saatlerinde Nea Smirni Meydanı’nda toplanan yaklaşık 10 bin kişi “Polis, şiddet her yerde, yoğun bakım ünitesi ve sağlık hiçbir yerde- Tersine bir şehir”, “Aynasızlar mahallemizden dışarı” ve “Maskenin altında sesimiz var, terör ve bastırılmaya son” yazlı pankartlarla eylem gerçekleştirdi.

Nea Smirni Emniyet Müdürlüğüne yürüyen eylemcilere polis biber gazı ve ses bombalarıyla saldırdı. Geç saatlere kadar devam eden eylemlerde polis ve eylemciler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Eylemciler polis saldırılarına, taş, molotof kokteyl ve havai fişeklerle cevap verdi. Çok sayıda kişinin yaralandığı ve gözaltına alındığı çatışmalarda polis bir çok noktada geri çekilmek zorunda kaldı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir