Binlerce kadın ve LGBTİ+ ‘Büyük Kadın Buluşması’ için Kadıköy’de bir araya geldi: Polis trans kadınları hedef aldı

kategori:

İstanbul’da çok sayıda kadın ve LGBTİ+, 8 Mart Kadın Platformu öncülüğünde Kadıköy’de “Özgürlüğümüzü Kazanacağız” sloganıyla düzenlenen Büyük Kadın Buluşması’nda bir araya geldi.

Eylem öncesi Kadıköy İskele Meydanı polislerce ablukaya alınırken, kadınlar birçok farklı koldan sloganlarla yürüyüş gerçekleştirdi. Bir çok noktada polisin engelleme çabalarına rağmen binler kadın ve LGBTİ+ İskele Meydanı’nda toplandı.

Eylemciler alana arama sonucu tek tek alınırken, polis gökkuşağı renkli şemsiye ve bayrakların yalana sokulmasını engellemeye çalıştı, bazılarına el koydu. Polis rektör atamalarına karşı eylemler nedeniyle tutuklanan Şilan Delipalta’nın fotoğraflarının da alana alınmasını engellemeye çalıştı. Öte yandan polis alan girmek isteyen trans+ kortejine saldırdı. Trans+ korteji saldırıya ve engelleme çabalarına rağmen polis barikatını aşarak alana girdi.

Polis Kadıköy’deki eylemin ardından alandan ayrılan trans kadınları hedef aldı. Yıldız İdil Şen’in de aralarında olduğu trans kadınlar alandan ayrıldıktan sonra bindikleri taksiyi takip ederek durduran polisler tarafından işkence yapılarak gözaltına alındı. Polis saldırısına tepki gösteren altı kişi de darp edilerek gözaltına alındı. Ayrıca polis, görüntü almaya çalışan basın mensuplarını da darp ederek, engellemeye çalıştı. Polis saldırılarında toplamda 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir