Maltepe Belediyesi işçilerinin grevi sürüyor: İBB grevi kırmak için temizlik ekiplerini gönderdi, CHP’li muhtarlar polisi grevdeki işçileri zorla çalıştırmaya çağırdı

kategori:

Maltepe Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında gerçekleşen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması 23 Şubat’ta başlayan grev 2. gününde devam ediyor.

Bugün yüzlerce işçi Gülsuyu’nda bulunan Maltepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesinde bir araya gelerek slogan ve halaylarla grevlerini sürdürdü. Çeşitli siyasi parti ve kitle örgütü temsilcileri grevdeki işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.

Öte yandan Maltepe ilçesinde bağlı Altayçeşme Mahallesi Muhtarı H. Arzu Toker ve Küçükyalı Merkez Mahallesi Muhtarı Kadriye Necla Timur sosyal medya hesaplarından Maltepe Kaymakamlığı’na hitaben yazdıkları mesajda polisin işçileri zorla çalıştırmasını talep etti. Aynı mesajı paylaşan iki muhtar “Sayın Maltepe Emniyet Müdürümüz gerekli güvenlik tedbirlerini alarak yasalara uygun şekilde Belediyemizin zorunlu hizmetine devam etmesini sağlamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Kadıköy grevinde de olduğu gibi, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB’) grevi kırmak için farklı bölgelerden temizlik ekiplerini Maltepe’ye gönderdiği öğrenildi.

Genel-İş sendikası ile Maltepe Belediyesi arasında sürdürülen ve 1400 işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine, işçiler 23 Şubat saat 00.01’de greve başlamışlardı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir