Anasayfa / Haberler / Üniversite dayanışmaları kampanya başlattı: Bundan sonrası hepimizde

Üniversite dayanışmaları kampanya başlattı: Bundan sonrası hepimizde

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere çeşitli üniversitelerde kurulan olan Üniversite Dayanışmaları “Bundan sonrası hepimizde” sloganıyla kampanya başlattı. Kampanya İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilen basın toplantılarıyla duyuruldu.

İstanbul’da çok sayıda Üniversite Dayanışması’nın katılımıyla İstanbul Tabip Odası’nda basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda okunan deklarasyon metninde “Boğaziçi’nde başlayan eylemler öğrencilerin kararlılığı ve direngenliği sayesinde ülkenin dört bir yanına yayıldı.” denildi.

600’den fazla kişinin gözaltına alındığı, 2 kişiye çıplak arama uygulandığı, 24’ü aşkın kişiye ev hapsi verildiği 9 kişinin tutuklu bulunduğu belirtilen açıklamada “Mesele meşru olmadan bir atamadan da ötedir. Mesele, sarayın öğrencilerin tüm kimlikleriyle ve renkleriyle var olabilecekleri toplum yararına özgürce bilim üretebilecekleri alanları olması gereken üniversiteleri sistemin çarklarına uydurarak sindirmeye çalışmasıdır.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklama devamı şöyle:

Bizler, hocalarımızın İhraç edilmesini, topluluklarımızın kapatılmasını İstemiyoruz.

Bizler, müşteri olmak da, sermeyenin boyunduruğu altına girmiş, ranta açılmış üniversiteler de

Bizler, hem çalışıp hem okumak zorunda kalıp İşte ve kampüste sömürülmek, KYK borçlarına mahkûm Olmak istemiyoruz.

Bizler, belediyelere kayyum atayan ve Kürt halkının iradesini yok sayan bu işgalci zihniyeti istemiyoruz.

Bizler, direnen işçileri coplayan, 8 Mart’ta kadınların önüne set çeken polisi kampüslerimizde İstemiyoruz,

Bizler, söz, yetki ve kararın üniversite bileşenlerinde olduğu demokratik üniversiteler ve özgür yaşamlar istiyoruz.

 “LGBTİ+’lan nefret söylemleriyle hedef göstererek direnişe saldıranlara karşı gökkuşağını kuşanmalı, sesimizi, “Öyle mi alay komutanı” diye haykıran madencilerin sesine katmalı, kadın iradesini savunmalıyız. Bizler üniversite dayanışmaları olarak düşmanımızın bir, mücadelemizin de ortak olduğu bilinciyle tutuklu bulunan/ev hapsindeki arkadaşlarımızın serbest bırakılması ve üniversitelerimizdeki tüm kayyumların istifa etmesi için üniversite dayanışmaları olarak bir kampanya başlatıyoruz.

Başlattığımız, “Bundan Sonrası Hepimizde” kampanyası için yüreği Boğaziçi Direnişi’yle atanlara sesleniyoruz: Bugün Melih Bulu sadece bir’dir, bugün her bir üniversite iktidarın antidemokratik politikalarının bir görünümü olan kayyımlarla kuşatılmıştır. Bugün Boğaziçi kayyım atanan ne ilk ne de son üniversite olmuştur. Bunun bilinciyle üniversitelerimizde söz hakkımızı kazanmak, bilimsel eğitim talebimizi yükseltmek ve özgür yarınları kurmak için yan yana olmalıyız.

Üniversiteler bizim, gelecek bizim

Kayyımlar gidecek üniversiteler bizimle özgürleşecek.”

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir