Genel-İş sendikası gece yarısı patronla anlaşarak Kadıköy Belediyesi’ndeki grevi sonlandırdı

Genel-İş Sendikası ile CHP’li Kadıköy Belediyesi arasında süren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması sonucunda 16 Şubat’ta başlayan grev, sendikanın gece yarısı işçilerden habersiz olarak patronla anlaşmasıyla sonlandırıldı.

Grevin 3. gününde Kadıköy Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında gece yarısı gizlice gerçekleştirilen görüşmelerin ardından Toplu İş Sözleşmesi işçilere danışılmadan imzalandı. 2 bin 300 işçiyi ilgilendiren TİS’in saat 05.00’te imzalandığının duyulma işçilerin öfkesine neden oldu. Kadıköy belediyesi önünde toplanan yüzlerce işçi sloganlarla sendikayı protesto etti.

Saatler ilerledikçe belediye binasının önündeki işçilerin sayısı artarken, Genel-İş’in 1 Nolu şube yöneticileri tarafından yapılan konuşmalarla bu kararı kabul etmedikleri ve direnişe devam edecekleri vurgulandı. Ancak bu konuşmaların ardından şube yöneticileri de “Genel merkez imzaladıktan sonra yapabileceğimiz bir şey yok.” açıklamasıyla grevin sonlandırılması kararına ortak olduklarını ilan etti.

Genel-İş Sendikası Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, belediye ile yapılan anlaşmanın işçilere önemli mali, sosyal ve idari haklar kazandırdığı iddia edilirken, “Sendikamız, salgın koşulları altında halk sağlığına duyduğu sorumluluğu da göz önünde bulundurarak ve müzakerelerin artık daha fazla sürme imkânının ortadan kalkması nedenleriyle bu kararı almıştır.” ifadeleri kullanıldı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir