Rektör atamalarına karşı başlayan eylemler sonrasında tutuklanan öğrencilerden Muhammed Ünal ve Beyza Buldağ serbest bırakıldı

Rektör atamalarına karşı başlayan eylemler ve devlet saldırıları ile ilgili paylaşımları nedeniyle tutuklanan Muhammed Ünal ve Beyza Buldağ, tutukluluklarına yapılan itiraz sonucu serbest bırakıldı.

Muhammed Ünal, Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine dair sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek 7 Şubat’ta gözaltına alınmış ve 8 Şubat’ta tutuklanmıştı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencisi Beyza Buldağ da Twitter’daki Boğaziçi Dayanışma (@boundayanisma) hesabını yönettiği iddiasıyla 7 Şubat’ta İzmir’de gözaltına alınmış ve getirildiği İstanbul’da “Anıl ve Şilan’a özgürlük” tweetleri gerekçe gösterilerek tutuklanmıştı.

Avukatların tutukluluklara yaptıkları itirazı reddedilmişti. Avukatların karara tekrar itiraz etti. İtirazı değerlendiren savcılık tahliye kararı verdi.

Tahliyeler sonrasında rektör atamalarına, polis şiddetine ve devlet baskısına karşı gerçekleşen eylem ve etkinliklere katıldıkları ve sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle tutuklu öğrenci sayısı 9’a düşmüş oldu.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir