Arjantin’de kadınlar polisin koruduğu erkek tarafından öldürülen Ursula Bahillo için sokakta: Hepimiz burada değiliz, Ursula kayıp

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’in Rojas eyaletinde 18 yaşındaki Ursula Bahillo’nun polis olan eski erkek arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürülmesi sonrasında Arjantin’in bir çok noktasında eylemler gerçekleştiriliyor.

Ursula Bahillo’nun öldürülmesinin hemen ardından, Salı günü, polis olan katil hakkında yapılan 18 şikayeti örtbas eden Rojas’taki karakolun önünde adalet talebiyle eylem gerçekleştirenlere polis saldırmış, bir kadın polis tarafından yüzünden vurulmuştu. Bahillo’nun evinin önünde de eylemler gerçekleştiriliyor.

Dün Buenos Aires’te kadın cinayetlerine karşı çoğunluğu kadınlardan oluşan binlerce kişi Plaza de Mayo‘da eylem gerçekleştirdi. “Hepimiz burada değiliz, Ursula kayıp”, “Úrsula için adalet” and “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” yazılı dövizlerin taşındığı eylemde, Bahillo’nun Martínez hakkında cinayetten önce 18 defa şikayette bulunduğu ama şikayetlerin polis tarafından örtbas edildiği vurgulandı.

Eylemde konuşan Bahillo’nun annesi “Bu felaket, öfkeliyiz. Lütfen, kızım için adalet istiyorum. Ve kadınları öldürmekten vazgeçmelerini istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Ursula Bahillo’nun, 25 yaşındaki katil erkek Matías Ezequiel Martínez hakkında cinsel şiddet nedeniyle 18 kez şikayette bulunduğu, son şikayetini de cinayetten iki gün önce yaptığı belirtildi. Cinayetten önceki günlerde, Bahillo’nun annesi de Martinez’in kızına saldırdığı ve tehdit ettiği için şikayette bulunmuştu.

Bahillo’nun bir arkadaşına gönderdiği bir ses kaydında “Yemin ederim çok üzgünüm. Beni öldüreceğini söyledi, artık dayanamıyorum.” ifadeleri kullandı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir