Aşağı Bakmayacağız eylemleri saldırılara rağmen sürüyor

Rektör atamalarına, polis şiddetine ve devlet baskısına karşı eylemler devam ediyor.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa öğretim görevlilerinin Beyazıt Meydanı’nda yapmak istediği eylem koronavirüs pandemisi tedbirleri gerekçe gösterilerek engellendi. Öğretim görevlileri, engelleme sonrasında açıklamayı yürüyerek okudu.

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim görevlileri her gün olduğu gibi Güney Meydan’da bir kez daha rektörlüğe arkalarını dönerek protesto etti.  Boğaziçi Üniversitesinde öğrenci kulüplerinin üyeleri ise Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Araştırmaları Kulübünün (BÜLGBTİ+) kapatılmasına karşı eylem gerçekleştirdi. “Kayyuma Nakka” pankartı açan eylemciler, yaptıkları yürüyüşün ardından Rektörlük binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Polis şiddeti ve tutuklamalarla ilgili duvar yazılaması yaptıkları gerekçesiyle dün sabah gözaltına alınan 5 üniversite öğrencisiyle dayanışmak için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde bekleyenlere de polis, kaymakamlık talimatı bahanesiyle saldırdı.

Kocaeli’de de rektör atamalarına, polis şiddetine ve devlet baskısına karşı yapılmak istenen eyleme polis saldırdı. “#AşağıBakmayacağız, biat etmeyeceğiz” pankartı açan ve basın açaıklaması yapmak isteyen gruba yönelik saldırıda en az 20 kişi darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınanların SEKA Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından 42 Evler karakoluna götürüldükleri öğrenildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir